elektronikci
FD Üye

Gezi Parkı davasına bakan yargıçlardan Murat Bircan'ın AKP'nin aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı. Bugün ise Bircan'ın eşi İstek Bircan'ın FETÖ'cü olduğu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün akabinde gözaltına alındığı ve itirafçı olduğu ortaya çıktı.
Halk Tv'den İsmail Saymaz'ın haberine nazaran, Gezi Parkı Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimlerinden Murat Bircan'ın Samsun'da AK Parti'den milletvekili aday adayı ve Bafra Belediyesi'nde yönetici olduğu, iki yıl evvel avukatlıktan yargıya geçtiği ortaya çıkmıştı. Bugün skandala yenileri eklendi. Bircan'ın hemşire eşi Arzu'nun FETÖ'cü olduğu, 15 Temmuz'dan iki hafta sonra alınan tabirinde itiraflarda bulunduğu anlaşıldı. Öte yandan, Hakim Murat Bircan'ın amcasının oğlu Adem Bircan'ın da Bafra'da AK Parti yöneticisiyken yargıya geçtiği, artık Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı olarak misyon yaptığı anlaşıldı.
Eşinden dolayı ayrımcılık yapıldı
O tarihte AK Parti Bafra İdare Konseyi üyesi olan Hakim Murat Bircan'ın hemşire eşi İstek Bircan'ın darbe teşebbüsünden iki hafta sonra, 29 Temmuz 2016'da, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tabiri alındı. Görünen o ki, Bircan'a AK Partili eşinden dolayı ayrımcılık yapıldı. Sözünü Bafra Başsavcısı İbrahim Keskin aldı. Bircan, itiraflarda bulunduğu halde 'müşteki-şikayetçi' sıfatıyla dinlenerek, hukuken korundu.
'Aile cemaate yakındır'
Bafra Cumhuriyet Aile Sıhhati Merkezi'nde hemşire olarak vazife yaptığını kaydeden İstek Bircan, şunları söyledi:
'Ablamın kayınpederi H.A., Said Nursi'nin talebesi olduğu için küçüklüğümüzden beri aile cemaate yakındır. Lakin 'Paralel Yapı' olarak isimlendirilen kısmı ile hiç alakamız olmadı. Sıhhat hizmetinde çalıştığım ve Bafralı olduğum için Bafra'yı ve camiayı güzel bilirim. Geçmişte cemaat sohbetlerine davet edildim. Bu sebeple birçok kişiyi tanırım. Düzgün niyetli halde 17-25 Aralık öncesinde sohbetlerde bulundum. Genelde bize sohbet yapanlar 'Abla' denilen, cemaatteki şahıslardı. Şu an Bafra Devlet Hastanesi'nde laborant G.G. önde gelen isimlerdendir. Eşi sıhhat memuru E.G. de cemaat içerisindedir. Küçük kızı üniversitede okurken konut ablası idi. Hemşire S.R. ve eşi KOSGEB müdürü olan beyefendi cemaatin içerisindedir.'
ASELSAN intiharları hakkında bilgi vermek istemiş
Bircan, yakın etrafındaki çok sayıda tabip, hemşire ve eşlerinin FETÖ ile bağlantılı olduğunu sav ederek, isim isim itirafta bulundu. Ayrıyeten ASELSAN intiharları hakkında bilgi vermek istediğini belirterek, şunları söyledi:
'Ablamın kayınpederi H.A.'nın torunu Binbaşı H.M., açığa alınmıştır. Samsunludur. H.M.'nin kız kardeşi kapalıydı. H.M.'nin arkadaşıyla evlendi ve açıldı. Kendisi Türkçe öğretmenidir. İsmi G.'dir. G. hanımın eşini tanımıyorum ancak ASELSAN'da F-16 projesinde vazife yaptığını ve isminin 'K' olduğunu duydum. K., kod ismi olabilir. 11-12 yaşında oğlu vardır. B kişi paralel yapının faal elemanlarındandır.'