Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

gezi yazısı kısa özellikleri

gezi yazısı kısa özellikleri
0
130

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
yolculuk yazısı kısa özellikleri

Gezi yazısının belirleyici özellikleri nelerdir?
• Gezi yazılarında çoğu kez kronolojik zamanlı plân uygulanır Seyahat için yapılan hazırlıklar; gezi, gezi sırasında görülen cazibeli olaylar; varış, varıştaki ilk izlenimler…
• Gezi yazılarında da kendinden önceki söylenmişlerden, yazılmışlardan farklı almak önemlidir Benzer yerler daha önce de başkaları göre görülmüş, yazılmış olabilir İkinci gidişte görülenlerle, ilk gidişte görülenler arasındaki farklara bile bahsetmek gerekir Bu da seyahat yazılarının zamanla tarihsel belge olduğunu ortaya koymaktadır
• Yazan anlattıklarının doğruluğunu; tavır ile, veri toplama ve fotoğraflarla desteklemeli, anlattıklarını bir mantık çerçevesine oturtabilmelidir Her anlattığı, önceki anlattıklarıyla çelişmemelidir
• Seyahat yazılarında yazar; açıklayıcı anlatım, öyküleyici anlatım, betimleyici anlatım ve ihtilaflı anlatım gibi tüm anlatım yollarından yararlanır Hem okuyucuya değişikliği gösterebilmek için örnekleme, kıyas, şahit bakış gibi tarafsız verilerden deyararlanabilir
• Resim kullanılmalıdır *

858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt