Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

gezi yazısı örneği kısa

gezi yazısı örneği kısa
0
208

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
RİO KARNAVALI

Rio Havaalanı'na iner inmez boğulacak gibi oldum Paris'te akşam uçağa binerken ısı eksi on dereceydi, Rio'da, gündoğumunda gölgede kırk Nem oranıysa yüzde seksen Takside, kuzeyden güneye doğru ikiye böldüm kenti Sivri tepeler ile okyanus arasına sıkışıp kalmış çağdaş bir şehir Rio Tünellerden geçtik Gökdelenler, geniş caddeler, yeşil tepelere tünemiş gecekondular Sonra Copacabana… göz alabildiğine uzanan kumsal Güzel kızlar, sıcakta çıplak gövdelerin dalgalanışı
Kolay alıştım Rio ’ya Copacabana, ipanema… Bir Zamanlar Portekizlilerin yeni kıtaya bacak basmalarından önce yerlilerin oturdukları bu geniş kumsalda lüks oteller, şık apartmanlar yükseliyor şu anda Santa Teresa Mahallesi ’ni dolaştım ilk gün Kentin merkezinden tramvaya biniliyor Neredeyse yüz yaşında, eski mi eski, sarı bir tramvaya Bir su kemerinin üzerinden geçip tırmanmaya başlıyoruz Bahçe içinde iki katlı evler, mozaikle buruşuk duvarlar Ve ağaçlar, kocaman yapraklı bitkiler Burada meyveleri keşfettim Guava, mango, kaju, karpuz büyüklüğünde hindistancevizleri İki Rio var Fakirlik ile görkemi bir arada barındıran bir kentteyim İki Rio var Birincisi İpanema'da bosanova dinliyor, ikincisi favelaadı verilen gecekonduların pencerelerinden altında lüks içinde yüzen kente bakıyor Favelakorku ve üzüntü uyandıran bir kelime burada, lakin kesinlikle merhamet duygusu uyandırmıyor
Gece herkes uyurken birazcık daha yukarıya tırmanıyor gecekondular Bir zenci çocuk cadde kapısını açınca içeriye bulut giriyor düzensiz evler rengârenk Muz ağaçları arasından kente bakıyorlar Ama şehir halkı onların haberdar değilmiş gibi akıp gidiyor caddeler her tarafında
Şeker ekmeği'ıin anlamını bilmiyordum, burada öğrendim Kervanların yiyecek stokunda kayda değer bir yeri varmışşeker ekmeği'nin Uzun, dairesel bir nesne Rio ’nun simgesi Yüksek ve çıplak bir tepenin adı Teleferikle çıktım Şehir Halkı aşağı, dağla okyanus arasındaki düzlükte, kayalıkların arasında bir yer bulmaya çalışıyordu kendine Kayaları delip tüneller açıyor, sırtını dağa verip ilerliyordu
Doğanın elinden çıkmış bunca ayrıntılı bir danteli başta görüyorum Uçaklar altımızdan tez dönüp adaların üzerinden yükseliyorlar, göğün mavisinde yitip gidiyorlar, irili ufaklı körfezler, denize inen orman ve kayalar Şehir Halkı aşağı uğulduyor Rio da, Konstantin gibi uçurumların, derin boşlukların kenti Dikey bir şehir

16 Şubat 1985, Rio
Nedim GÜRSEL

Gezi yazısı örneklerine aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz

:wwwlarcomodevvetezlergeziyazisiornegi37968 *