iltasyazilim
FD Üye
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*3 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*2 adet elma
*2 dal kabuk tarçın
*Ayva çekirdekleri
Üzeri için;
*Kaymak
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları güzelce yıkıyoruz ikiye bölerek göbeklerini temizliyoruz Çıkan çekirdekleri ayırıyoruz Tatlımıza bu rengi veren çekirdeklerdir ne kadar çok olursa o kadar iyi olur, o yüzden bir tanesini bile atmıyoruz Kabuk tarçınlar ve çekirdekleri atarak bir bardak su ile ayvalarımızı göbekleri bize bakacak şekilde tencereye diziyoruz İsterseniz tencereye biraz ayva kabuğu da bırakabilirsiniz Su kaynadıktan sonra şekerini ayvaların üzerine döküyoruz ve en az bir buçuk saat rengi dönene kadar pişmeye bırakıyoruz İki adet elmamızı da rendeliyoruz ve şeker eridikten sonra ayvalarımızın göbeklerine dolduruyoruz Rengi iyice kızardıktan, jolelendikten sonra ayvalarımızı jolesiyle birlikte bir fırın kabına alarak yaklaşık 1520 dk üzeri hafif kızara kadar pişiriyoruz Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, fındık dileğinize göre süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet ayva
*3 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*2 adet elma
*2 dal kabuk tarçın
*Ayva çekirdekleri
Üzeri için;
*Kaymak
Gıda Boyasız Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları güzelce yıkıyoruz ikiye bölerek göbeklerini temizliyoruz Çıkan çekirdekleri ayırıyoruz Tatlımıza bu rengi veren çekirdeklerdir ne kadar çok olursa o kadar iyi olur, o yüzden bir tanesini bile atmıyoruz Kabuk tarçınlar ve çekirdekleri atarak bir bardak su ile ayvalarımızı göbekleri bize bakacak şekilde tencereye diziyoruz İsterseniz tencereye biraz ayva kabuğu da bırakabilirsiniz Su kaynadıktan sonra şekerini ayvaların üzerine döküyoruz ve en az bir buçuk saat rengi dönene kadar pişmeye bırakıyoruz İki adet elmamızı da rendeliyoruz ve şeker eridikten sonra ayvalarımızın göbeklerine dolduruyoruz Rengi iyice kızardıktan, jolelendikten sonra ayvalarımızı jolesiyle birlikte bir fırın kabına alarak yaklaşık 1520 dk üzeri hafif kızara kadar pişiriyoruz Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, fındık dileğinize göre süsleyip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun