Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği
0
63

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Yiyecek Mühendisliği Yiyecek hammaddelerinin değerlendirilmesi ve yiyecek kaynaklarının özellik olarak korunması, artıklarından yeni besinler oluşturulması, hammaddelerinden fazla yönlü yararlanılması, bu nedenle sağlıklı gıda çeşitlerinin artırılması konusunda araştırma ve eğitim yapar Tarım, Orman, Sağlık, Maliye ve Gümrük, Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarında, belediyelerde ve özel sektörde proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ya da kalite denetim uzmanı olarak çalışılabilir Programın Amacı: Gıda mühendisliği bölümü, yiyecek hammaddelerinin değerlendirilmesi ve gıda kaynaklarının nitelik ve nicelik olarak korunması, artıklarından yeni besin oluşturulması, hammaddelerden fazla yönlü yararlanılması ve bu nedenle dinç yiyecek çeşitlerinin artırılması konusunda araştırma ve eğitim yapar Yiyecek mühendisliği bölümünün dalları ve ilgilendikleri konular aşağıda özetlenmiştir Gıda Bilimi: Gıdaların kimyası, biyokimya, enzim bilimi, gıda mikrobiyolojisi, kalite kontrolü vb konularla ilgilidir Yiyecek Teknolojisi: Yiyecek mühendisliği esas işlemleri, bütün nebati ve hayvansal gıdaların işlenmesi ve biyoteknoloji konuları ile ilgilidir Programda Okutulan Esas Dersler: Gıda mühendisliği bölümlerinin eğitim süresi 4 yıldır Eğitimin birincil ıllarında matematik, fizik, kimya ağırlıklı dersler ile birlikte ekonomi ve esas mühendislik dersleri okutulmakta, eğitim ilerledikçe yiyecek mühendisliği alanına özgü derslerde yoğunlaşılmaktadır Öğrenciye hem yiyecek sanayini tanıması, tatbik bilgileri edinmesi ve beceri kazanması nedeniyle endüstride staj yaptırılmaktadır Gereken Nitelikler: Gıda mühendisliği bölümüne girmek isteyen bir kimsenin normalin üzerinde bir genel akademik yeteneğe sahip; matematik, biyoloji, fizik ve bilhassa kimya ve ekonomi ile ilgili olması gerekir Ayrıca, gıda mühendisliği temelde disiplinlerarası bir yapı gösterdiğinden bu bölümü tercih eden şahısların okumayı seven, araştırmaya karşın araştırmalar yapabilecek, sürekli çalışmayı göze alabilecek ve yenilikleri izleyebilecek bir yapıda olmaları ve olumlu insan ilişkileri kurabilmeleri beklenir Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Gıda mühendisliği bölümünü bitirenlere, Yiyecek Mühendisiünvanı verilmektedir Gıda mühendisliği başlıca itibariyle bir üretici mühendislik dalıdır Yiyecek üretiminde ve işletmede çalışanlar, kanımca üretimi denetler ve karşılaşılan sorunların giderilmesi ile uğraşırlar; kalite yoklama dalında ise işletmele r bünyesindeki ünitelerde ara aşamalarda tamamlanmış madde kontrollerini yaparlar, tüketime sunulmuş gıdaların denetimi ile ilgilenirler Egzersiz Alanları:: Yiyecek mühendisliği bölümü mezunları, Tarım, Orman ve Köyişleri, Sağlık Durumu, Maliye ve Gümrük; Sanayi ve Ticaret Bakanlıklarında, belediyelerde ve özel sektörde proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ya da kalite kontrol uzmanı olarak tahsis alabilirler Yiyecek mühendisleri, özel, (et, süt vb) konularda uzmanlaşmış gıda teknologlarından öbür olarak yukarıda kayıtlı ünvanlarla kendi mühendislik alanlarının tümünü kapsayan konularda çalışabilirler Yiyecek mühendisliği yeni gelişmekte olan bir alan olduğu için bu bölüm mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır  

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt