Gıda Renklerinin Anlamları Renkler sadece yiyecekleri hoş göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine göre gıdaların yararları Unutulmaması gereken ise, bir yiyeceğin rengi daha koyuysa daha pozitif besleyici olduğu Kırmızı Kırmızı renkli yiyecekler likopen bakımından varlıklı ve kanser riskini azaltıyor Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir Mor Mora yakın yiyecekler de, benzer özelliğe sahiptir Üzüm, kırmızı şarap, böğürtlen, ahududu ve kırmızı elma bu tür yiyeceklerin başında kazanç Portakal sarısı Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önyeici ve hücreleri yenileyici Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates Sarı ve portakal sarısı Bu nesil yiyecekler ilk önce C vitamini olmak üzere hücreleri koruyor ve betakriptoksin gibi bir fazla bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, yeşil fasulye ve avakado bu grupta anılıyor Sarı ve yeşil Bu cins yiyecekler lutein, keraten içeriyor ve göz sağlığı için faydalı Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze darı, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu nesil yiyeceklere misal Yeşil Yeşil renkli yiyecekler ise, genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve öteki kanserlere karşı önleyici nitelik taşıyor Brokoli, frenk lahanası, karnıbahar, lahana bu cins besinlerin başında geliyor BeyazYeşil Bu cins yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut, beyaz şarap bu grupta yer alıyor id