iltasyazilim
FD Üye
Yiyecek Teknikeri Tanımı Ve Görevleri nelerdir bu konuda asistan olabilirmisiniz
Cevap: Gıda Teknikeri Tanımı Ve Görevleri
Yiyecek teknikeri tanımı
Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapan, yorumlayan ara iş elemanıdır
Yiyecek teknikeri görevleri ise şöyledir
Hububat ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin, farklı alanlara yönlendirilmiş et ürünlerinin, bitkisel yağların, meyve ve sebzelerin işlenmesinde farklı alanlara yönlendirilmiş teknikleri kullanır,
Tasarlanmış olan üretimin gerçekleştirilmesi için önlemlerin alınıp uygulanmasını sağlar,
Sağlığa uygunluğunu ve kalitesini denetim için gıdalardan ve yiyecek katkı maddesinden örnekler alır Laboratuarda öbür analiz yöntemlerini kullanarak inceleme yapar Meydana Çıkan sonuçları değerlendirir, raporlar düzenleyerek ilgililere bildirir İstatistiki bilgiler elde eder,
Hububat, baklagiller, kuru sebze ve meyve, kuru tütün, kakao, nehir, un vb mamullerin ilgili ambar zararlıları ile uğraş yöntemlerini bilir ve uygular,
Gıdaların bedensel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolünü yapar Gıda hijyeni ve sanitasyonunu teftiş eder,
Kalitesi bozuk ve sağlığa uygunsuz ürünlerin piyasaya sürümüne müsade verilmemesini sağlar,
Üretilen gıda maddelerinin uygun olarak paketlenmesini ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol eder,
Çalıştığı birimde amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler aralarında iletişimi sağlar *
Cevap: Gıda Teknikeri Tanımı Ve Görevleri
Yiyecek teknikeri tanımı
Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapan, yorumlayan ara iş elemanıdır
Yiyecek teknikeri görevleri ise şöyledir
Hububat ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin, farklı alanlara yönlendirilmiş et ürünlerinin, bitkisel yağların, meyve ve sebzelerin işlenmesinde farklı alanlara yönlendirilmiş teknikleri kullanır,
Tasarlanmış olan üretimin gerçekleştirilmesi için önlemlerin alınıp uygulanmasını sağlar,
Sağlığa uygunluğunu ve kalitesini denetim için gıdalardan ve yiyecek katkı maddesinden örnekler alır Laboratuarda öbür analiz yöntemlerini kullanarak inceleme yapar Meydana Çıkan sonuçları değerlendirir, raporlar düzenleyerek ilgililere bildirir İstatistiki bilgiler elde eder,
Hububat, baklagiller, kuru sebze ve meyve, kuru tütün, kakao, nehir, un vb mamullerin ilgili ambar zararlıları ile uğraş yöntemlerini bilir ve uygular,
Gıdaların bedensel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolünü yapar Gıda hijyeni ve sanitasyonunu teftiş eder,
Kalitesi bozuk ve sağlığa uygunsuz ürünlerin piyasaya sürümüne müsade verilmemesini sağlar,
Üretilen gıda maddelerinin uygun olarak paketlenmesini ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol eder,
Çalıştığı birimde amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler aralarında iletişimi sağlar *