Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gıda Teknikeri Tanımı Ve Görevleri

Gıda Teknikeri Tanımı Ve Görevleri
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yiyecek Teknikeri Tanımı Ve Görevleri nelerdir bu konuda asistan olabilirmisiniz

Cevap: Gıda Teknikeri Tanımı Ve Görevleri

Yiyecek teknikeri tanımı

Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapan, yorumlayan ara iş elemanıdır

Yiyecek teknikeri görevleri ise şöyledir

Hububat ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin, farklı alanlara yönlendirilmiş et ürünlerinin, bitkisel yağların, meyve ve sebzelerin işlenmesinde farklı alanlara yönlendirilmiş teknikleri kullanır,
Tasarlanmış olan üretimin gerçekleştirilmesi için önlemlerin alınıp uygulanmasını sağlar,
Sağlığa uygunluğunu ve kalitesini denetim için gıdalardan ve yiyecek katkı maddesinden örnekler alır Laboratuarda öbür analiz yöntemlerini kullanarak inceleme yapar Meydana Çıkan sonuçları değerlendirir, raporlar düzenleyerek ilgililere bildirir İstatistiki bilgiler elde eder,
Hububat, baklagiller, kuru sebze ve meyve, kuru tütün, kakao, nehir, un vb mamullerin ilgili ambar zararlıları ile uğraş yöntemlerini bilir ve uygular,
Gıdaların bedensel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolünü yapar Gıda hijyeni ve sanitasyonunu teftiş eder,
Kalitesi bozuk ve sağlığa uygunsuz ürünlerin piyasaya sürümüne müsade verilmemesini sağlar,
Üretilen gıda maddelerinin uygun olarak paketlenmesini ve paketleme işleminin düzenliliğini kontrol eder,
Çalıştığı birimde amiri ile sorumluluğunu taşıdığı kişiler aralarında iletişimi sağlar *
 
858,496Konular
981,803Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt