Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gıda Teknolojisinde Çığır Açıcı Gelişme: Erimeyen Buz Üretildi

Gıda Teknolojisinde Çığır Açıcı Gelişme: Erimeyen Buz Üretildi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-aac9a9dbb10d86fc107077ed416027994ecffc91.jpg


Araştırmacılar, gıda teknolojisinde devrim yaratabilecek, erimeyen ve küf tutmayan buz küpleri icat etti.




Independent Türkçe'den Yasin Sofuoğlu'nun haberine göre, ABD'deki Kaliforniya Davis Üniversitesi'nden bilim insanları, antimikrobiyal, plastik içermeyen ve doğada tamamen çözünebilen 'jöle kıvamında buz küpleri' üretti.

Tarım ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü'nden Gang Sun, 'Buz eridiğinde, bir daha yeniden kullanılamaz. Biz de ‘katı buz' diye tabir edilen, yeniden kullanılabilme özelliğine sahip, soğutucu işlevi görecek bir buz üretebileceğimizi düşündük' dedi.

American Chemical Society adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada üretilen buz küpleri, yüzde 90 oranında sudan oluşuyor.




Ayrıca yumuşak ve jöle kıvamındaki buz küplerinin rengi sıcaklığa göre değişiyor.

Son iki yıldır projede çalışan doktora öğrencisi Jiahan Zou, bunları '13 saat boyunca soğutma amaçlı kullanabilirsiniz. Sonra geri alıp suda hafifçe yıkayın, dondurucuya koyun ve tekrar kullanmak için dondurun' dedi.

Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü'nden Luxin Wang, 'Bunun sürdürülebilir olmasını sağlamaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Patent başvurusu temmuzda yapılan bu sıradışı buz küpleri, küf tutmadığı için bakteri oluşmasını da engelliyor. 

Hem yeniden kullanılabilir olması hem de antimikrobiyal özelliği, erimeyen buz küplerinin sürdürülebilir gıda teknolojileri açısından çığır açıcı nitelikte olmasını sağlayabilir.
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,098Kullanıcılar
turker03Son üye
Üst Alt