Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gıdaların faydası nasıl arttırılır?

Gıdaların faydası nasıl arttırılır?

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

104825741-besin.jpg


Temelde sağlıklı besinler tüketiyor olsak bile besinlerden kâfi randımanı alamıyor olabiliriz.

Pekala, besinlerin yararı nasıl arttırılır?

Hangi besinin nasıl pişirilmesi gerektiği, neyin yanında tüketilirse yararının artacağı, saklanma şartları üzere birçok etkenin sağlıklı beslenmenin temelini oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, besinlerin olumlu tesirlerini arttıracak teklifte bulundu.

Gıdaların yararını artırmak için 27 öneri



104825912-gidalarin-faydalari-6.jpg


Sarımsağı çiğneyerek ya da havanda dövülmüş olarak tüketin.

Brokoliyi uzun müddet pişirmeyin, 5 dakika pişirmek kâfi.

Demir emilimi için C vitamininden varlıklı besinler tüketilebilir. Örneğin etin yanında bol limonlu yeşil ve kırmızı biberden varlıklı bir salata yiyin.


104826109-gidalarin-faydalari-7.jpg


Zerdeçalı karabiber ile sıcak yemeklerde kullanabilirsiniz.

Demlediğiniz yeşil çaya 1 tatlı kaşığı doğal bal ekleyerek antioksidan pahasını artırabilirsiniz.

D vitamini takviyelerinizin K2 dayanaklı olmasına dikkat edin.


104826501-gidalarin-faydalari-9.jpg


Karanfili havanda ezerek yahut öğüterek çaylarınıza ekleyebilirsiniz.

Ceviz fındık badem üzere yağlı tohumları çiğ olarak tüketin.

Keten tohumunu öğütmeden saklayın. Tüketeceğiniz vakit 1-2 tatlı kaşığı öğütüp bekletmeden kullanın.


104827260-gidalarin-faydalari-3.jpg


Domatesi pişirmek likopenden daha fazla faydalanmayı sağlar.

Süt yerine yoğurt yahut kefir tüketin. Kefirin sindirimi daha kolaydır ve probiyotik kazanmış olursunuz.

Rafine değil, kabuklu, lifli olan tam tahılları tercih edin.


104828912-gidalarin-faydalari-1.jpg


Yeşil zerzevatları bıçakla keserek değil elinizle bölerek hazırlayın.

Sebze ve meyveleri kesip doğradıktan sonra bekletmeden tüketin.

Pişmiş yemeğinizi 2 saatten fazla oda sıcaklığında, buzdolabında ise 2 günden fazla bekletmeyin.


104827777-gidalarin-faydalari-5.jpg


Yaprak ve çiçeklerinden yararlandığımız bitki çaylarını uzun mühlet kaynatmayın, 5 dakika demlemek kâfi.

Sebze yemekleri ve salatalarda zeytinyağı kullanmak vitamin ve mineral emilimini arttırır.

Faydalı bağırsak bakterilerini arttıran (probiyotikler) fermente eserler tüketin.


104826692-gidalarin-faydalari-4.jpg


Zeytinyağını sızma olarak kullanın, ışıksız ortamda saklayın.

Tuzunuzu iyot kaybına neden olmamak için ışıksız ortamda saklayın.

Muz, elma, kiviyi olgunlaşmamış olarak tercih edin.


104826291-gidalarin-faydalari-8.jpg


Tereyağını sade yağ haline getirerek sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.

Balık kızartıldığında Omega-3 azalır. Balığı fırın yahut ızgara formunda pişirebilirsiniz.

Kurubaklagilleri bir gece evvelden ıslatın ve hatta filizlendirdikten sonra pişirin.


104828185-gidalarin-faydalari-2.jpg


Stresinizi yönetin. Gerilim sindirimi olumsuz tesirler, besin öğeleri işe yaramaz hale gelir.

Sigara besin emilimini azaltır, sigara dan uzak durun.

 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt