imagesgidenmikalanmiyalnizdir5add0c2f5f15f
Giden mi kalan mı yalnızdır bilinmez demiştin, gozlerimi gozlerinden ayırmak istemediğim
o huzun dolu ayrılık akşamında
Bu ayrılık diğer ayrılıklara benzemiyordu Sen bunu benden once fark ettin
Bense, hissettiğim halde gormezden geldim
Dunyanın neresine, yaşamın hangi ucra koşesine gidersem gideyim, sensizlik bana en
dayanılmaz acıları, en cekilmez huzunleri yaşatacak ve bunları bile bile yaşamak zorunda
kaldığım icin, senden uzak kalmak uğruna yangına korukle gittiğim icin artık alışmıştım bu
ic cekişlere, bu sonsuz yalnızlığa, kabus sensizliğe
Gozlerimin icine bakıyordun, yeni başlayan ve sanki hic bitmeyecek olan bir ozlemle
İcimdeki fırtınaları dindirmek istiyorum gozlerinde diye yazmıştın
O akşam kelimeler, icindekiler, kalbine sığdırmaya uğraştığın onca yoğun duygular, bana
soylemek istediğin halde bir turlu soyleyemediğin, gozlerimin icine bakarak o anlamlı
bakışlarınla anlatmaya calıştığın o kaos icinde cırpınan tum kelimeler artık isyan ediyordu
Senin ruhundan benim kalbime doğru hucum ediyordu hepsi, ve ben, ne yapacağını, ne
soyleyeceğini bilmeyen, baskı altında olan insanların yaptığı gibi kıpırdayamıyor, konuşamıyor,
ne olacağını duşunemiyordum
Adeta kilitlenmiştik o anda, ve biliyorum, ikimizde aynı şeyi duşunuyor ve aklımıza takılan bu
zor soruya cevap bulmaya calışıyorduk
Giden mi yalnızdır kalan mı?
Bu sorunun cevabını her gun, her an duşundum sevdiğim
Senden uzak kaldığım o işkence dolu gunlerde, o uykusuz saatlerde, seni duşunduğum,
yuzunu hayal ettiğim zamanlar hep bu soru hancer gibi saplanıyordu yureğime
Senden cok uzaktaydım artık, gunlerdir konuşmuyorduk
Seni, benliğini o kadar ozlemiştim ki, sanki baktığım her tarafta senin o vazgecilmez yuzunu,
o benliğinin acıkca yansıdığı o eşsiz yuz ifadeni goruyordum
Ama icimden gelen alışkın olduğum o his, bana yalnız olduğunu ve bana sorduğun o sorunu
cevabını senin coktan bulduğunu, kalanın yalnız olduğunu kabullendiğini ve bedeli ne olursa
olsun senin yanında olmamdan başka bir şey istemediğini soyluyordu Ama bilirsin, icimden
gelen o seslere inanmayı sevmem ben
O hisleri yaşamımda karşılaştığım yapmacık insanlara benzetirim
Ne olduklarını ve neler yapabileceklerini bilirim, ama asla inanmam ve guvenmem onlara
guvenmek istemem
Sanki ben istediğim, ben duşunduğum icin iyi gorunurler gozume, ama gercekle hicbir alakaları
yoktur
İşte bu yuzden inanmak istemiyordum yalnız kaldığına, acı cektiğine, beni ozlediğine ve ne
olursa olsun beni bekleyeceğine
Acı cektirmeyi sevmem ben, bilirsin
Acı cekmek, yalnız kalmak ve o sessiz yalnızlıklarda icimden ismini sayıklamak, yanımda olman
icin umutsuzca yalvarmak bana gore
Beni buna sen alıştırdın, ben yıllardır buna alıştım, acı cekmek artık yandaşım
Ben bunları yaşarken aynılarını senin de yaşamanı kaldıramam
Yalnızlığı ben yaşamalıyım, sensizliğin acılarını, isyanlarını ben cekmeliyim, tek başıma
Sen ne kadar anlamaya calışsan da, sensizken yaşadıklarımı asla yaşayamazsın, hissedemezsin
Kalan değil, gidendir yalnız kalan sevdiğim
Giden yalnızlık icin, acı cekmek icin, isyan etmek icin bırakır gider, kalan aynılarını yaşamak
zorunda kalmasın diye
Yalnızım iştebunu yaşayacağımı bile bile kalmadım, kalamadım yanında
Yalnız kalmaya, sensiz olmaya, acı cekmeye ve buna ne kadar dayanabileceğimi gormeye
ihtiyacım vardı
Sensiz kalmak bana cok şey oğretti
İlk oğrendiğim, son dakikalarımızda bana sorduğun o sorunun cevabı oldu
Gidendir yalnız kalan sevdiğim
Yalnız değilsin, biliyorum
Yalnızım, goruyorsun
İkinci oğrendiğim şey ise ben burada sensizken, mutsuzken, icimde hayata karşı hicbir
istek, hicbir beklenti ve yaşama hırsı yokken, senin orda yalnız olmadığını ve seni
duşunduğum, seni yaşadığım kadar beni yaşamadığını cok iyi biliyorum
Senden uzaklaşmak, sensiz yapıp yapamayacağımı gorebilmek, bu korkunc yalnızlığa
ne kadar tahammul edebileceğimi gormek icindi seni orda bir başına bırakıp, bu surgun
yaşamda yalnızlığı, sensizliği secmem
Bir gun mutlaka doneceğim, biliyorum
Cunku bu olumcul yalnızlığa daha fazla dayanamayacağımın farkına vardım
Ben burada yalnız olsam da, senin orda yalnız olmadığının ve sırf tek başına olmamak
icin en olmadık, sana ve ruhuna en yabancı ve bilinmez insanlarla birlikte olduğunun
farkındayım
Butun bunlarla yuz yuze geleceğini bilerek terk ettim seni ve yola cıktım kendi yalnızlığımla
Yalnızlığımı yaşadıkca, sensiz olduğumu hissettikce aklıma sorduğun soru geldi, sorunun
cevabını bulmaya calıştıkca aklıma sen geldin, ve sen aklımda oldukca bu yaşadığım hayat,
bu hissettiğim yalnızlık, durmadan duymazdan geldiğim o icimdeki sesler ve yalnız olanın
ben olduğumu kabullenişim cığrından cıktı icimdeki fırtınalarda
Seni, bile bile en olmadık zamanda, cok bildik bir mekanda ve ruhuna en yabancı olan
insancıklarla bir başına bırakıp terk ettim
Doneceğim seni bıraktığım o yerlere, giden ve gittiği gibi geri donen olacağım, biliyorum
Oysa biliyorum, kalan değil, gidendir yalnız olan
Oysa ozlediğim, biliyorsun, giden değil kalandır terk eden
Bir de gor beni, giderken bana yazdığın yazıda, kendi gozunden ve kendi kalbinden:
“Karanlığıma gomerken seni sessiz cığlıklarım vardı icimdekorkularım, yine bana kalan
yalnızlığım vardı Zormuş; bu kadar yakın olupta uzak durmak,bu kadar uzak olupta
seninle dolmakyazmanın en iyi şey olduğunu soylerdin hep bana inan ki o bile
durduramıyor icimde sana doğru akan seliiki duşunup bir yazıyorum her zamanki gibi
oyle alışmışım ki kendimi sınırlandırmaya gidiyorsun artık cok uzaklara,varlığını ilk defa
bu kadar derinlerde hissedip,kendimi sana acmışken gidiyorsun işte icimdeki yerini zor
fark etti benliğim, yokluğunla daha da yorulacak, belki de darmadağın olacak
gozlerimdir konuşan sadece isyanlarımı, korkularımı, daralan zamanımı, yalnızlığımı anlattı
herkese hic kimsenin onları hic kimsenin anlayamayacağını bildiği halde, belki de buydu
onu rahatlatan inan ki icimdeki dunyam, icinde bulunduğum dunyadan daha buyuk
en buyuk farkları; icimdeki benim dunyamda herkes olması gereken yerde, hakkettiği gibi
Gidişini duşunmek bile korkutuyor beni Tarifi olmayan duygularımla sana uyanıyorum her
sabah, Varlığınla coğalıp yokluğunla eksiliyorum
Mine BAHADIR
imagesgidenmikalanmiyalnizdir5add0c306f11a
Giden mi kalan mı yalnızdır bilinmez demiştin, gozlerimi gozlerinden ayırmak istemediğim
o huzun dolu ayrılık akşamında
Bu ayrılık diğer ayrılıklara benzemiyordu Sen bunu benden once fark ettin
Bense, hissettiğim halde gormezden geldim
Dunyanın neresine, yaşamın hangi ucra koşesine gidersem gideyim, sensizlik bana en
dayanılmaz acıları, en cekilmez huzunleri yaşatacak ve bunları bile bile yaşamak zorunda
kaldığım icin, senden uzak kalmak uğruna yangına korukle gittiğim icin artık alışmıştım bu
ic cekişlere, bu sonsuz yalnızlığa, kabus sensizliğe
Gozlerimin icine bakıyordun, yeni başlayan ve sanki hic bitmeyecek olan bir ozlemle
İcimdeki fırtınaları dindirmek istiyorum gozlerinde diye yazmıştın
O akşam kelimeler, icindekiler, kalbine sığdırmaya uğraştığın onca yoğun duygular, bana
soylemek istediğin halde bir turlu soyleyemediğin, gozlerimin icine bakarak o anlamlı
bakışlarınla anlatmaya calıştığın o kaos icinde cırpınan tum kelimeler artık isyan ediyordu
Senin ruhundan benim kalbime doğru hucum ediyordu hepsi, ve ben, ne yapacağını, ne
soyleyeceğini bilmeyen, baskı altında olan insanların yaptığı gibi kıpırdayamıyor, konuşamıyor,
ne olacağını duşunemiyordum
Adeta kilitlenmiştik o anda, ve biliyorum, ikimizde aynı şeyi duşunuyor ve aklımıza takılan bu
zor soruya cevap bulmaya calışıyorduk
Giden mi yalnızdır kalan mı?
Bu sorunun cevabını her gun, her an duşundum sevdiğim
Senden uzak kaldığım o işkence dolu gunlerde, o uykusuz saatlerde, seni duşunduğum,
yuzunu hayal ettiğim zamanlar hep bu soru hancer gibi saplanıyordu yureğime
Senden cok uzaktaydım artık, gunlerdir konuşmuyorduk
Seni, benliğini o kadar ozlemiştim ki, sanki baktığım her tarafta senin o vazgecilmez yuzunu,
o benliğinin acıkca yansıdığı o eşsiz yuz ifadeni goruyordum
Ama icimden gelen alışkın olduğum o his, bana yalnız olduğunu ve bana sorduğun o sorunu
cevabını senin coktan bulduğunu, kalanın yalnız olduğunu kabullendiğini ve bedeli ne olursa
olsun senin yanında olmamdan başka bir şey istemediğini soyluyordu Ama bilirsin, icimden
gelen o seslere inanmayı sevmem ben
O hisleri yaşamımda karşılaştığım yapmacık insanlara benzetirim
Ne olduklarını ve neler yapabileceklerini bilirim, ama asla inanmam ve guvenmem onlara
guvenmek istemem
Sanki ben istediğim, ben duşunduğum icin iyi gorunurler gozume, ama gercekle hicbir alakaları
yoktur
İşte bu yuzden inanmak istemiyordum yalnız kaldığına, acı cektiğine, beni ozlediğine ve ne
olursa olsun beni bekleyeceğine
Acı cektirmeyi sevmem ben, bilirsin
Acı cekmek, yalnız kalmak ve o sessiz yalnızlıklarda icimden ismini sayıklamak, yanımda olman
icin umutsuzca yalvarmak bana gore
Beni buna sen alıştırdın, ben yıllardır buna alıştım, acı cekmek artık yandaşım
Ben bunları yaşarken aynılarını senin de yaşamanı kaldıramam
Yalnızlığı ben yaşamalıyım, sensizliğin acılarını, isyanlarını ben cekmeliyim, tek başıma
Sen ne kadar anlamaya calışsan da, sensizken yaşadıklarımı asla yaşayamazsın, hissedemezsin
Kalan değil, gidendir yalnız kalan sevdiğim
Giden yalnızlık icin, acı cekmek icin, isyan etmek icin bırakır gider, kalan aynılarını yaşamak
zorunda kalmasın diye
Yalnızım iştebunu yaşayacağımı bile bile kalmadım, kalamadım yanında
Yalnız kalmaya, sensiz olmaya, acı cekmeye ve buna ne kadar dayanabileceğimi gormeye
ihtiyacım vardı
Sensiz kalmak bana cok şey oğretti
İlk oğrendiğim, son dakikalarımızda bana sorduğun o sorunun cevabı oldu
Gidendir yalnız kalan sevdiğim
Yalnız değilsin, biliyorum
Yalnızım, goruyorsun
İkinci oğrendiğim şey ise ben burada sensizken, mutsuzken, icimde hayata karşı hicbir
istek, hicbir beklenti ve yaşama hırsı yokken, senin orda yalnız olmadığını ve seni
duşunduğum, seni yaşadığım kadar beni yaşamadığını cok iyi biliyorum
Senden uzaklaşmak, sensiz yapıp yapamayacağımı gorebilmek, bu korkunc yalnızlığa
ne kadar tahammul edebileceğimi gormek icindi seni orda bir başına bırakıp, bu surgun
yaşamda yalnızlığı, sensizliği secmem
Bir gun mutlaka doneceğim, biliyorum
Cunku bu olumcul yalnızlığa daha fazla dayanamayacağımın farkına vardım
Ben burada yalnız olsam da, senin orda yalnız olmadığının ve sırf tek başına olmamak
icin en olmadık, sana ve ruhuna en yabancı ve bilinmez insanlarla birlikte olduğunun
farkındayım
Butun bunlarla yuz yuze geleceğini bilerek terk ettim seni ve yola cıktım kendi yalnızlığımla
Yalnızlığımı yaşadıkca, sensiz olduğumu hissettikce aklıma sorduğun soru geldi, sorunun
cevabını bulmaya calıştıkca aklıma sen geldin, ve sen aklımda oldukca bu yaşadığım hayat,
bu hissettiğim yalnızlık, durmadan duymazdan geldiğim o icimdeki sesler ve yalnız olanın
ben olduğumu kabullenişim cığrından cıktı icimdeki fırtınalarda
Seni, bile bile en olmadık zamanda, cok bildik bir mekanda ve ruhuna en yabancı olan
insancıklarla bir başına bırakıp terk ettim
Doneceğim seni bıraktığım o yerlere, giden ve gittiği gibi geri donen olacağım, biliyorum
Oysa biliyorum, kalan değil, gidendir yalnız olan
Oysa ozlediğim, biliyorsun, giden değil kalandır terk eden
Bir de gor beni, giderken bana yazdığın yazıda, kendi gozunden ve kendi kalbinden:
“Karanlığıma gomerken seni sessiz cığlıklarım vardı icimdekorkularım, yine bana kalan
yalnızlığım vardı Zormuş; bu kadar yakın olupta uzak durmak,bu kadar uzak olupta
seninle dolmakyazmanın en iyi şey olduğunu soylerdin hep bana inan ki o bile
durduramıyor icimde sana doğru akan seliiki duşunup bir yazıyorum her zamanki gibi
oyle alışmışım ki kendimi sınırlandırmaya gidiyorsun artık cok uzaklara,varlığını ilk defa
bu kadar derinlerde hissedip,kendimi sana acmışken gidiyorsun işte icimdeki yerini zor
fark etti benliğim, yokluğunla daha da yorulacak, belki de darmadağın olacak
gozlerimdir konuşan sadece isyanlarımı, korkularımı, daralan zamanımı, yalnızlığımı anlattı
herkese hic kimsenin onları hic kimsenin anlayamayacağını bildiği halde, belki de buydu
onu rahatlatan inan ki icimdeki dunyam, icinde bulunduğum dunyadan daha buyuk
en buyuk farkları; icimdeki benim dunyamda herkes olması gereken yerde, hakkettiği gibi
Gidişini duşunmek bile korkutuyor beni Tarifi olmayan duygularımla sana uyanıyorum her
sabah, Varlığınla coğalıp yokluğunla eksiliyorum
Mine BAHADIR
imagesgidenmikalanmiyalnizdir5add0c306f11a