Gilaburu Şurubunun Faydaları gilaburu şurubu faydaları, gilaburu şurubu hakkında gilaburu şurubunun yaraları Ülkemizde öyle artı tanınmayan gilaburu meyvesinden yapılan şurubun faydaları ile ilgili bilgilerimiz şöyle meleklergilaburusurubununfaydalari5c507ab33d82ealt 1548778159 1548778159 gilaburusurubununfaydalari5c507ab36fd38gilaburusurubununfaydalari5c507ab36fd38 gilaburusurubununfaydalari5c507ab36fd38 Gilaburu şurubuda zayıflamanıza asistan olan ürünler arasındadır Erciyes Üniversitesi Sağlık Durumu Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Gıda Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Nurten Budak, yapılan araştırmaların gilaburu suyunun diyüretik etkileri olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, bu kapsamda zayıflama diyetine de koskocoman takviye olacağını söyledi Budak, gilaburunun Kayseri'ye özgü, özellikle bağlık alanlarda yetişen, kırmızı minik meyveleri olan bir bitki olduğunu kaydetti Sonbaharda olgunlaşan gilaburu meyvelerinin toplanarak bir vakit su içerisinde bekletildikten sonra, ezilerek çıkarılan suyunun içecek olarak tüketildiğini açıklayan Budak, bu bitkinin diğer bölgelerde de bilindiğini oysa, suyunun yalnızca Kayseri'de içecek olarak tüketildiğini söyledi Budak, kendine özgü bir tadı ve kokusu olan gilaburu suyunun geleneksel olarak evlerde üretildiği gibi ticari olarak da satışa sunulduğunu belirterek, şöyle devam etti: Ödem çözücü ve böbrekleri çalıştırıcı “Gilaburu suyu şurubu tüketiminin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum Çünkü, daha çok eski kuşak göre alışkanlık dahilinde tüketiliyor Ama, yapılan incelemeler gilaburu suyunun diyüretik, yani vücuttaki şişkinliği, ödemi çözücü, böbrekleri çalıştırıcı, artık ürünlerin vücuttan atılmasına muavin etkileri olduğunu ortaya koydu Bu kapsamda gilaburu suyu zayıflama diyetine de koskocoman yardım olacaktır Çünkü, bol akıcı tüketimi özellikle zayıflama diyetlerinde çok önemli bir unsurdur Zayıflamak isteyenler, birincisi yeterli ve fazla uyumlu beslenecekler, ikincisi maddi aktivite yapacaklar, üçüncüsü de bol akışkan alacaklar Gilaburu suyunun ekşi tadı sebebiyle çoğunlukla şeker eklenerek tüketildiğini dile getiren Budak, çok pozitif şeker katılmamak şartıyla bunun sakıncası olmadığını anlattı Tansiyon hastaları mutlaka tüketmeli Hipertansiyonun en kayda değer nedenlerinden birisinin de aşırı tuzlu tüketimi olduğunu vurgulayan Budak, vücuttan artı tuzun atılması için bol su içilmesi gerektiğini anlattı