Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gılgamış'ın Denizin dibinden çıkardığı ölümsüzlük bitkisini yutan hayvan hangisidir

Gılgamış'ın Denizin dibinden çıkardığı ölümsüzlük bitkisini yutan hayvan hangisidir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Gılgamış Destanında Gılgamış'ın Denizin dibinden çıkardığı sonsuzluk bitkisini yutan hayvan hangisidir
Yanıt: Yılan

Gılgamış destanında Tufan ’ı tanrıça İştar ve Bel ’in başlattığı anlatılır Gılgamış, Tufan ’dan kurtularak sağ kaldığını öğrendiği Utnapiştim ’i bulmak üzere yola çıkar Utnapiştim ölümsüzlüğün sırrını bilen bir bilgedir

Utnapiştim ’i bulan Gılgamış, onun verdiği ölümsüzlük otuyla gençliğine tekrar dönecek ve ölümsüzlüğe kavuşacaktır Lakin, destanının ırk için en üzücü bölümü burada başlar Çünkü Gılgamış sonsuzluk otunu yemeye fırsat bulamadan onu bir yılana kaptırır ve Uruk ’a eli boş döner Bazı kaynaklar, Gılgamış ’ın sonsuzluk otunu halkıyla birlikte yemek yemek istediğini belirtir Epope, Gılgamış ’ın vefat aleyhinde yenilgisiyle biter

Gılgamış destanı Nuh Tufanı ’nın anlatıldığı ilk yazılı eserdir Uruk kentinin kralı Gılgamış ’ın yaşamını anlatan destan, kimilerine göre tanrısal kitapların da kaynağıdır *

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt