iltasyazilim
FD Üye
1 paket yaş maya 12 su bardağı ılık su Tuz Aldığı kadar un Kıvam vermek için su Yarım paket sana yağ Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle ılık suyla mayamızı açıyoruz Üzerine tuzumuzu ve unumuzu ekliyoruz Kişi sayısına göre unu çoğaltabilirsiniz, ben 2 3 tas kadar koydum Kıvam vermek içinde azar azar su ekleyin Yoğurdukça kıvam alıyor zaten Ele hafif yapışan hamur elde ediyoruz 30 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz Sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak şekilde açıyoruz Açma işleminde un kullanabilirsiniz yapışmaması için Açtığımız hamurumuz servis tabağından biraz küçük olmalı Sonra tavamıza koyuyoruz ve arkalı önlü sanayağla yağlayarak pişiriyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle ılık suyla mayamızı açıyoruz Üzerine tuzumuzu ve unumuzu ekliyoruz Kişi sayısına göre unu çoğaltabilirsiniz, ben 2 3 tas kadar koydum Kıvam vermek içinde azar azar su ekleyin Yoğurdukça kıvam alıyor zaten Ele hafif yapışan hamur elde ediyoruz 30 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz Sonra hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlak şekilde açıyoruz Açma işleminde un kullanabilirsiniz yapışmaması için Açtığımız hamurumuz servis tabağından biraz küçük olmalı Sonra tavamıza koyuyoruz ve arkalı önlü sanayağla yağlayarak pişiriyoruz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız