iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kek için:
4 Yumurta
3 kaşık ılık su
125 gram Şeker
1 Vanilya Şekeri
150 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
Kreması için:
4 paket Giotto
3 kutu Schlagsahne (Schlagobers)
3 Sahnesteif (krema katılaştırıcısı)
250 gram Mascarpone
2 paket Vanilya şekeri
1 yemek kaşığı Nutella
Hazırlanışı
Önce pandispanyamızı hazırlamakla başlayalım Oda sıcaklığındaki yumurtalar, üç kaşık su, şeker ve vanilya şekeri ile beraber mixerle 5 dakika kadar çırpılır Sonra diğer malzemeler ilave edilip yavaşça karıştırılır Yağlanmış bir kalıba dökülür ve 175° 35 dak Pişirilir Piştikten sonra 1 saat dinlensin Kreması için 10 tane giotto süslemek için ayrılır Geri kalan fındıklı toplar çatalla ezilir Schlagsahne, Vanilya ve Krema katılaştırıcısı koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır Süslemek için kremadan 3 kaşık ayrılır Çırpılmış kremaya Mascarpone, daha önce ezdiğimiz giottolar ve 1 temek kaşığı nutellla ilave edilip karıştırılır Soğumuş olan kekimiz ortadan ikiye kesilir Fındıklı kremanın yarısı sürülür Üstüne ikinci pasta tabanı yerleştirilir ve pastanın üstü ve yanlarına kalan krema ile sürülür Ayırdığımız krema pastanın üstüne sıkılıp süslenir üzerine de kalan Giotto topları konulur
Ve bitti pastamız – Afiyet olsun
Kek için:
4 Yumurta
3 kaşık ılık su
125 gram Şeker
1 Vanilya Şekeri
150 gram Un
1 paket Kabartma Tozu
Kreması için:
4 paket Giotto
3 kutu Schlagsahne (Schlagobers)
3 Sahnesteif (krema katılaştırıcısı)
250 gram Mascarpone
2 paket Vanilya şekeri
1 yemek kaşığı Nutella
Hazırlanışı
Önce pandispanyamızı hazırlamakla başlayalım Oda sıcaklığındaki yumurtalar, üç kaşık su, şeker ve vanilya şekeri ile beraber mixerle 5 dakika kadar çırpılır Sonra diğer malzemeler ilave edilip yavaşça karıştırılır Yağlanmış bir kalıba dökülür ve 175° 35 dak Pişirilir Piştikten sonra 1 saat dinlensin Kreması için 10 tane giotto süslemek için ayrılır Geri kalan fındıklı toplar çatalla ezilir Schlagsahne, Vanilya ve Krema katılaştırıcısı koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır Süslemek için kremadan 3 kaşık ayrılır Çırpılmış kremaya Mascarpone, daha önce ezdiğimiz giottolar ve 1 temek kaşığı nutellla ilave edilip karıştırılır Soğumuş olan kekimiz ortadan ikiye kesilir Fındıklı kremanın yarısı sürülür Üstüne ikinci pasta tabanı yerleştirilir ve pastanın üstü ve yanlarına kalan krema ile sürülür Ayırdığımız krema pastanın üstüne sıkılıp süslenir üzerine de kalan Giotto topları konulur
Ve bitti pastamız – Afiyet olsun