Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Giotto Pastası

Giotto Pastası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
Kek için:
4 Yumurta
3 kaşık ılık su
125 gram Şeker
1 Vanilya Şekeri
150 gram Un
1 paket Kabartma Tozu

Kreması için:
4 paket Giotto
3 kutu Schlagsahne (Schlagobers)
3 Sahnesteif (krema katılaştırıcısı)
250 gram Mascarpone
2 paket Vanilya şekeri
1 yemek kaşığı Nutella

Hazırlanışı
Önce pandispanyamızı hazırlamakla başlayalım Oda sıcaklığındaki yumurtalar, üç kaşık su, şeker ve vanilya şekeri ile beraber mixerle 5 dakika kadar çırpılır Sonra diğer malzemeler ilave edilip yavaşça karıştırılır Yağlanmış bir kalıba dökülür ve 175° 35 dak Pişirilir Piştikten sonra 1 saat dinlensin Kreması için 10 tane giotto süslemek için ayrılır Geri kalan fındıklı toplar çatalla ezilir Schlagsahne, Vanilya ve Krema katılaştırıcısı koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır Süslemek için kremadan 3 kaşık ayrılır Çırpılmış kremaya Mascarpone, daha önce ezdiğimiz giottolar ve 1 temek kaşığı nutellla ilave edilip karıştırılır Soğumuş olan kekimiz ortadan ikiye kesilir Fındıklı kremanın yarısı sürülür Üstüne ikinci pasta tabanı yerleştirilir ve pastanın üstü ve yanlarına kalan krema ile sürülür Ayırdığımız krema pastanın üstüne sıkılıp süslenir üzerine de kalan Giotto topları konulur

Ve bitti pastamız – Afiyet olsun



 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,107Kullanıcılar
KayrabıSon üye
Üst Alt