iltasyazilim
FD Üye
Mantıya benzeyen bir yemek yapılır Giresun'da Kadınlar bir araya gelir, hamurlar açılır, oklavaya dolanır, kesilir, fırına verilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür Adına sirum, sirun yada sironderler
alzemeler
3 yaprak yufka
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yumurtanın sarısı
2 su bardağı yoğurt
23 diş sarımsak
1 adet kırımızı biber
1 tutam kırmızı pulbiber, nane
1 çorba kaşığı tereyağı
İç malzeme olarak soğanı az yağda 2 dk kavurun ve kıymaları ilave ederek 15 dk daha pişirin
Yufkayı şekilde görüldüğü gibi katlayıp, iç malzemeyi serin
Yumurta sarısını yufkaların uçlarına sürün ve şekildeki gibi rulo yaparak sarın
3 cm uzunluğunda kesin ve tepsiye dik olarak dizin
Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 20 dk pişirin
Bir tabağa birkaç adedini alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
Tereyağında doğranmış biberleri, pulbiberi ve naneyi 23 dk kavurun ve yoğurtlu sironun üzerine dökün
Not;
Kıymasız da yapabilirsiniz
Yufkayı tam katlamayın, yarısına kadar katlanacak
alzemeler
3 yaprak yufka
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yumurtanın sarısı
2 su bardağı yoğurt
23 diş sarımsak
1 adet kırımızı biber
1 tutam kırmızı pulbiber, nane
1 çorba kaşığı tereyağı
İç malzeme olarak soğanı az yağda 2 dk kavurun ve kıymaları ilave ederek 15 dk daha pişirin
Yufkayı şekilde görüldüğü gibi katlayıp, iç malzemeyi serin
Yumurta sarısını yufkaların uçlarına sürün ve şekildeki gibi rulo yaparak sarın
3 cm uzunluğunda kesin ve tepsiye dik olarak dizin
Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 20 dk pişirin
Bir tabağa birkaç adedini alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
Tereyağında doğranmış biberleri, pulbiberi ve naneyi 23 dk kavurun ve yoğurtlu sironun üzerine dökün
Not;
Kıymasız da yapabilirsiniz
Yufkayı tam katlamayın, yarısına kadar katlanacak