iltasyazilim
FD Üye
Girit Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç Harç:
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*500 gram ısırgan otu
*Yarım demet taze soğan
*1 demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*Yarım demet taze nane
*1 çorba kaşığı kekik
SOS:
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*2 adet yumurta
*Tuz, pul biber, karabiber
Girit Böreği Tarifi Yapılışı Hazırlama:
Denemenizi tavsiye edeceğim böreğimizi hazırlayalım İlk önce doğradığımız ısırgan, (Doktor eleni takarak doğrayalım)taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi zeytinyağında hafifçe soteleyelim Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpalım, yeşillikler soğuyunca sosla beraber tüm malzemeyi karıştıralım Yufkayı tezgaha serelim ve kenarlarına iç harcı koyup yufkaları rulo şeklinde saralım ve yağlanmış tepsiye dolayarak döşeyelim, diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım Böreğin üzerine yağ sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında 25 30 dakika kadar pişirelim Afiyet olsun @——
*6 adet yufka
İç Harç:
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*500 gram ısırgan otu
*Yarım demet taze soğan
*1 demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*Yarım demet taze nane
*1 çorba kaşığı kekik
SOS:
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*2 adet yumurta
*Tuz, pul biber, karabiber
Girit Böreği Tarifi Yapılışı Hazırlama:
Denemenizi tavsiye edeceğim böreğimizi hazırlayalım İlk önce doğradığımız ısırgan, (Doktor eleni takarak doğrayalım)taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi zeytinyağında hafifçe soteleyelim Sos malzemelerini ayrı bir kasede çırpalım, yeşillikler soğuyunca sosla beraber tüm malzemeyi karıştıralım Yufkayı tezgaha serelim ve kenarlarına iç harcı koyup yufkaları rulo şeklinde saralım ve yağlanmış tepsiye dolayarak döşeyelim, diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım Böreğin üzerine yağ sürerek 180 derecede ısıtılmış fırında 25 30 dakika kadar pişirelim Afiyet olsun @——