iltasyazilim
FD Üye
Girit Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu olmuyor!)
*Portakal kabuğu
*Aldığı kadar un
*
Girit Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*1 büyük portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın1 tatlı kaşığı karbonatı koyun,1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı tozşeker Aldığı kadar un ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
*Hamurdan küçük parçalar alınıp fotoğraftaki gibi spiral şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir
**Spiral şekli verilir, Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralık bırakarak dizilir
*Önceden 170 derece ısıtılmış fırına yerleştirilir
*Üstü pembeleşene kadar pişirilir (Çabuk pişiyor 1215 dak )
*Püf Noktası:Kurabiyeler çabuk pişer, sık sık kontrol edin Üzerinin pembeleşmesinden veya altının kızarmasından anlaşılır kurabiyeler
Püf noktası:kurabiyeler çabuk pişer
Sık sık kontrol edin
Üzerinin pembeleşmesinden veya altının kızarmasından anlaşılır
*1 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu olmuyor!)
*Portakal kabuğu
*Aldığı kadar un
*
Girit Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*1 büyük portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın1 tatlı kaşığı karbonatı koyun,1 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı tozşeker Aldığı kadar un ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
*Hamurdan küçük parçalar alınıp fotoğraftaki gibi spiral şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir
**Spiral şekli verilir, Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralık bırakarak dizilir
*Önceden 170 derece ısıtılmış fırına yerleştirilir
*Üstü pembeleşene kadar pişirilir (Çabuk pişiyor 1215 dak )
*Püf Noktası:Kurabiyeler çabuk pişer, sık sık kontrol edin Üzerinin pembeleşmesinden veya altının kızarmasından anlaşılır kurabiyeler
Püf noktası:kurabiyeler çabuk pişer
Sık sık kontrol edin
Üzerinin pembeleşmesinden veya altının kızarmasından anlaşılır