iltasyazilim
FD Üye
Gırniş Tarifi (Sivas Yöresi) İçin Malzemeler
*Orta boy 4 çorba kasesi un (un miktarını bardakla ölçemedim kendi yaptığım un miktar bu)
*1 yemek kasığı tuz
*Su
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı*sıvıyağ
*2 yemek kaşığı*salça
*2 adet kalçalı tavuk budu
Sarımsak*sosu için:
*1 avuç sarımsak (orta boy bir baş sarımsak)
*su
Gırniş Tarifi (Sivas Yöresi) Yapılışı
Önden tavuk butlarını haşlıyoruz
Hamurumuzu hafif sert kıvamda yoğuruyoruz4 orta boy bezeye ayırıyoruz Bir bezemizi oklavayla 2cm incelikte açıyoruz *şekildeki gibi bıçakla kesiyoruz yuvarlıyoruz Parmaklarımızın uç kısmıyla resimdeki gibi şekillendiriyoruz ama kesinlikle hamura tırnaklarımızı geçirmiyoruz,tüm hamur aynı şekilde yapıldıktan sonra arzu ederseniz haşlanan tavuk suyuyla pişirebilirsiniz arzu ederseniz normal suda pişirin Bir yandan sarımsaklarımızı iyice dövüp sulandırıyoruz Hamurlar suyun üzerine çıkınca ocaktan indiriyoruz tepsimize alıyoruz Salça ve tereyağı sosu üzerine döküp karıştırıyoruz Hamurun ortasına sarımsak *sosumuzu koyuyoruz Yemeğimizi sarımsağa batırarak *tavukla beraber yiyoruz ben tavukla birlikte fotoğraf çekemedim İsteyen üzerine didikliyebıilir ya da tüm şekilde ayrı bir tabakta tavuğu yiyebilir Bu yemeği porsiyonlara bölmüyoruz tüm aile aynı tepsiden yiyoruz *Bu şekilde daha hoş oluyor zaten yemeğin aslında da herkes aynı tepsiden yer Sivas’a özgü güzel bir yemektir Afiyet olsun…
*
*Orta boy 4 çorba kasesi un (un miktarını bardakla ölçemedim kendi yaptığım un miktar bu)
*1 yemek kasığı tuz
*Su
*4 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı*sıvıyağ
*2 yemek kaşığı*salça
*2 adet kalçalı tavuk budu
Sarımsak*sosu için:
*1 avuç sarımsak (orta boy bir baş sarımsak)
*su
Gırniş Tarifi (Sivas Yöresi) Yapılışı
Önden tavuk butlarını haşlıyoruz
Hamurumuzu hafif sert kıvamda yoğuruyoruz4 orta boy bezeye ayırıyoruz Bir bezemizi oklavayla 2cm incelikte açıyoruz *şekildeki gibi bıçakla kesiyoruz yuvarlıyoruz Parmaklarımızın uç kısmıyla resimdeki gibi şekillendiriyoruz ama kesinlikle hamura tırnaklarımızı geçirmiyoruz,tüm hamur aynı şekilde yapıldıktan sonra arzu ederseniz haşlanan tavuk suyuyla pişirebilirsiniz arzu ederseniz normal suda pişirin Bir yandan sarımsaklarımızı iyice dövüp sulandırıyoruz Hamurlar suyun üzerine çıkınca ocaktan indiriyoruz tepsimize alıyoruz Salça ve tereyağı sosu üzerine döküp karıştırıyoruz Hamurun ortasına sarımsak *sosumuzu koyuyoruz Yemeğimizi sarımsağa batırarak *tavukla beraber yiyoruz ben tavukla birlikte fotoğraf çekemedim İsteyen üzerine didikliyebıilir ya da tüm şekilde ayrı bir tabakta tavuğu yiyebilir Bu yemeği porsiyonlara bölmüyoruz tüm aile aynı tepsiden yiyoruz *Bu şekilde daha hoş oluyor zaten yemeğin aslında da herkes aynı tepsiden yer Sivas’a özgü güzel bir yemektir Afiyet olsun…
*