Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gizli Aşktan Sorumlu muyuz?

Gizli Aşktan Sorumlu muyuz?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İçimizden geçirdiğimiz ama hayata geçirmeyi asla düşünmediğimiz ayıp ve günah sayılabilecek duygulardan sorumlu muyuz? Mesela yalnızken sevmediğim biri hakkında atıp tutmak gibi Sonra evli olduğun halde bir başkasına aşık olmak gibi Fakat bunları kimse bilmiyor İçimde sakladığım bana huzur veren sırrım benim İmkânsız bir aşk Ne dersiniz? Günah mı işliyorum Kimseye belli etmeden normal hayatıma devam ediyorum Fakat O nu düşündüğümde mutlu oluyorum Sadece bu kadar düşüncelerde yaşayan habersiz bir aşk Lütfen cevap gönderin Affınıza sığınıyorum

Bilindiği gibi insan, kalbine gelip geçen duygulardan (havâtır) sorumlu değildir ama içinden kendi kurguladığı, düşünüp geliştirdiği, besleyip haz duyduğu şeylerden sorumludur Bir erkek bir kadını hayal ediyor, onunla ilişki yaşıyor ve bunu bilinçli olarak yapıyorsa, aslı kadar almasa da yine günah işlemiş olur Allah (cc) şöyle der: Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır İçinizdekileri açıklasanız da gizleseniz de Allah onunla sizi hesaba çekecektir(2284)

Evli bir kadına aşık olmaya gelince, insan elinde olmadan birine ilgi duyabilir ve bir kalbi meyil yaşayabilir Bunun elinde olmadığı miktarından sorumlu değildir Ama bu ona haz verir ve bunu bilinçli olarak sürdürürse günaha girmiş olur Efendimiz (sa): Kim evli bir kadını ayartırsa bizden değildirbuyurur Sizin; ben böyle yapmıyorum, sadece içimden aşk ve ilgi duyuyorum demeniz anlamlı olmaz Çünkü bunun bir adım ilerisi odur

ALINTIDIR

858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt