iltasyazilim
FD Üye
Glorik Tarifi İçin Malzemeler İç Harcı İçin;
**3 su bardağı ince bulgur
**6 su bardağı sıcak su
**1 çay kaşığı pul biber
**1 çay kaşığı kimyon
**1 yemek kaşığı tuz
Pişirirken;
**250 gr kıyma
**2 yemek kaşığı salça
**1 adet büyük soğan
**1 çay kaşığı pul biber
**1 çay kaşığı toz biber
**2 adet tavuk suyu
**İsteğe göre limon tuzu ( biraz ekşi olması lazım)
*14 su bardağı sıcak su
Glorik Tarifi Yapılışı Bütün iç harcını bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz Yarım saate kadar kabın ağzını kapatıp dinlendirmeye alıyoruz Yarım saat sonra iç harcını küçük yuvarlak toplar olarak şekil veriyoruz Daha sonra bir tencerede kıymayı koyup pişirip soğanları ekliyoruz ikisi bir arada pişirilecek Salçayı ve tavuk suyunu koyuyoruz biraz karıştırdıktan sonra yaptığım topları içine koyuyoruz 14 bardak suyu da koyuyoruz ve yaklaşık 25 – 30 dk arası pişirmeye bırakıyoruz Pişmeye son 5 dk kala limon tuzu döküyoruz biraz ekşi olması yeterlidir Servise hazır
AFİYET OLSUN
**3 su bardağı ince bulgur
**6 su bardağı sıcak su
**1 çay kaşığı pul biber
**1 çay kaşığı kimyon
**1 yemek kaşığı tuz
Pişirirken;
**250 gr kıyma
**2 yemek kaşığı salça
**1 adet büyük soğan
**1 çay kaşığı pul biber
**1 çay kaşığı toz biber
**2 adet tavuk suyu
**İsteğe göre limon tuzu ( biraz ekşi olması lazım)
*14 su bardağı sıcak su
Glorik Tarifi Yapılışı Bütün iç harcını bir kaba koyup iyice yoğuruyoruz Yarım saate kadar kabın ağzını kapatıp dinlendirmeye alıyoruz Yarım saat sonra iç harcını küçük yuvarlak toplar olarak şekil veriyoruz Daha sonra bir tencerede kıymayı koyup pişirip soğanları ekliyoruz ikisi bir arada pişirilecek Salçayı ve tavuk suyunu koyuyoruz biraz karıştırdıktan sonra yaptığım topları içine koyuyoruz 14 bardak suyu da koyuyoruz ve yaklaşık 25 – 30 dk arası pişirmeye bırakıyoruz Pişmeye son 5 dk kala limon tuzu döküyoruz biraz ekşi olması yeterlidir Servise hazır
AFİYET OLSUN