elektronikci
FD Üye
Glüten hassasiyeti, glüten içeren besinlere karşı sindirim sistemin alerjik tepki göstermesi halidir. Glüten tüketilmesi durumunda epey ıstırap verebilen bir sindirim süreci yaşattığından bu hassasiyete sahip olan şahısların yedikleri konusunda epeyce hassas olmaları gerekmektedir. Günümüzde tüketilen çabucak hemen her besinin içinde bulunan glüteni, içinde barındırmayan bu enfes tarifle karşındayız.
Gütensiz Sebzeli Çorba Tanımı İçin Gereken Materyaller
1 buçuk yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk yemek kaşığı glütensiz un
1 orta uzunluk havuç
1 orta uzunluk kabak
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı mesken üretimi tavuk suyu
Tuz, karabiber, toz nane
Zerzevatları iri iri dilimleyin. Dilerseniz rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
Bir tavada tereyağını erittikten sonra üzerine glütensiz unu da ekleyip kavurun.
Akabinde salça ve sebzelerinizi de ekleyip kavurmaya devam edin.
Kavrulan ve bütünleşen sebzelerin üzerine tavuk suyunu ek edip kaynatın.
Sebzelerin yumuşadığından emin olduktan sonra blender yardımıyla çorbanızın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
Dilediğiniz ölçüde baharatı ekledikten sonra biraz daha kaynatın.