iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Yarım su bardağı zeytinyağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı (150 ml ),
Yarım su bardağı kakao ( 50 gr),
1 çay bardağı dolu dolu kaynar su (125 ml ),
2 tatlı kaşığı vanilya özütü,
1,5 su bardağı badem unu (150 gr ),
Yarım tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı toz şeker ( 200 gr ),
3 adet yumurta,
Tatlı kaşığının ucu ile çok az tuz
Üzeri İçin:
1 su bardağı süt kreması,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Taze meyve
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
2223 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirelim
Kalıbın tabanını ve kenarlarını zeytinyağı ile yağlayalım
Bir kaseye kakaoyu, kaynar suyu koyalım ve akışkan pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar karıştıralım
İçine vanilya özütünü ilave edelim ve karıştıralım
Bir kaba badem ununu, karbonatı, tuzu koyalım ve karıştıralım
Başka bir kaseye yumurtaları, zeytin yağını, toz şekeri koyup, açık renkli ve koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar yaklaşık 3 dakika mikser ile çırpalım
Sonra içine yavaş yavaş kakaolu karışımı ilave edip, mikserin hızını düşürerek iyice karıştıralım
Daha sonra badem unlu karışımı ilave edelim ve spatula ile karıştıralım ( karışım oldukça sıvı kıvamlı olacak )
Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim
Önceden ısıtılmış 170° fırında kenarları kuru ve ortası hafif ıslak kıvamda olana kadar yaklaşık 4045 dakika pişirelim(keke kürdanı batırınca bir kaç kırıntı ile çıkmalı )
Keki kalıbın içinde iken soğutma telinde 10 dakika soğuması için bekleyelim
10 dakika sonra kekin kenarlarından bıçak veya spatula ile geçelim ve kelepçeli kısmı çıkaralım ( bu noktada kalıbın alt kısmını çıkarmayalım )
Kek tamamen soğuyana kadar soğutma telinin üzerinde bekletelim
Kek tamamen soğuduktan sonra kalıbın taban kısmını kekten ayıralım
Geniş bir kaseye süt kremasını, toz şekeri koyup, iyice çırpalım ve kekin üzerine dökelim
Glutensiz Çikolatalı Pastamızın üzerini mevsimine göre taze meyvelerle süsleyip, servis yapalım
Yarım su bardağı zeytinyağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı (150 ml ),
Yarım su bardağı kakao ( 50 gr),
1 çay bardağı dolu dolu kaynar su (125 ml ),
2 tatlı kaşığı vanilya özütü,
1,5 su bardağı badem unu (150 gr ),
Yarım tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı toz şeker ( 200 gr ),
3 adet yumurta,
Tatlı kaşığının ucu ile çok az tuz
Üzeri İçin:
1 su bardağı süt kreması,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Taze meyve
Kek Kalıbını Yağlamak İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
2223 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirelim
Kalıbın tabanını ve kenarlarını zeytinyağı ile yağlayalım
Bir kaseye kakaoyu, kaynar suyu koyalım ve akışkan pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar karıştıralım
İçine vanilya özütünü ilave edelim ve karıştıralım
Bir kaba badem ununu, karbonatı, tuzu koyalım ve karıştıralım
Başka bir kaseye yumurtaları, zeytin yağını, toz şekeri koyup, açık renkli ve koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar yaklaşık 3 dakika mikser ile çırpalım
Sonra içine yavaş yavaş kakaolu karışımı ilave edip, mikserin hızını düşürerek iyice karıştıralım
Daha sonra badem unlu karışımı ilave edelim ve spatula ile karıştıralım ( karışım oldukça sıvı kıvamlı olacak )
Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim
Önceden ısıtılmış 170° fırında kenarları kuru ve ortası hafif ıslak kıvamda olana kadar yaklaşık 4045 dakika pişirelim(keke kürdanı batırınca bir kaç kırıntı ile çıkmalı )
Keki kalıbın içinde iken soğutma telinde 10 dakika soğuması için bekleyelim
10 dakika sonra kekin kenarlarından bıçak veya spatula ile geçelim ve kelepçeli kısmı çıkaralım ( bu noktada kalıbın alt kısmını çıkarmayalım )
Kek tamamen soğuyana kadar soğutma telinin üzerinde bekletelim
Kek tamamen soğuduktan sonra kalıbın taban kısmını kekten ayıralım
Geniş bir kaseye süt kremasını, toz şekeri koyup, iyice çırpalım ve kekin üzerine dökelim
Glutensiz Çikolatalı Pastamızın üzerini mevsimine göre taze meyvelerle süsleyip, servis yapalım