Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz Çikolatalı Pasta

Glutensiz Çikolatalı Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

Yarım su bardağı zeytinyağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı (150 ml ),
Yarım su bardağı kakao ( 50 gr),
1 çay bardağı dolu dolu kaynar su (125 ml ),
2 tatlı kaşığı vanilya özütü,
1,5 su bardağı badem unu (150 gr ),
Yarım tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı toz şeker ( 200 gr ),
3 adet yumurta,
Tatlı kaşığının ucu ile çok az tuz

Üzeri İçin:

1 su bardağı süt kreması,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Taze meyve

Kek Kalıbını Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

2223 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirelim
Kalıbın tabanını ve kenarlarını zeytinyağı ile yağlayalım

Bir kaseye kakaoyu, kaynar suyu koyalım ve akışkan pürüzsüz bir macun kıvamına gelene kadar karıştıralım
İçine vanilya özütünü ilave edelim ve karıştıralım

Bir kaba badem ununu, karbonatı, tuzu koyalım ve karıştıralım

Başka bir kaseye yumurtaları, zeytin yağını, toz şekeri koyup, açık renkli ve koyu kıvamlı bir karışım elde edene kadar yaklaşık 3 dakika mikser ile çırpalım
Sonra içine yavaş yavaş kakaolu karışımı ilave edip, mikserin hızını düşürerek iyice karıştıralım
Daha sonra badem unlu karışımı ilave edelim ve spatula ile karıştıralım ( karışım oldukça sıvı kıvamlı olacak )

Hazırladığımız kek hamurunu kalıba dökelim
Önceden ısıtılmış 170° fırında kenarları kuru ve ortası hafif ıslak kıvamda olana kadar yaklaşık 4045 dakika pişirelim(keke kürdanı batırınca bir kaç kırıntı ile çıkmalı )
Keki kalıbın içinde iken soğutma telinde 10 dakika soğuması için bekleyelim
10 dakika sonra kekin kenarlarından bıçak veya spatula ile geçelim ve kelepçeli kısmı çıkaralım ( bu noktada kalıbın alt kısmını çıkarmayalım )
Kek tamamen soğuyana kadar soğutma telinin üzerinde bekletelim
Kek tamamen soğuduktan sonra kalıbın taban kısmını kekten ayıralım

Geniş bir kaseye süt kremasını, toz şekeri koyup, iyice çırpalım ve kekin üzerine dökelim
Glutensiz Çikolatalı Pastamızın üzerini mevsimine göre taze meyvelerle süsleyip, servis yapalım
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt