Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz Kara Buğdaylı Diyabet Kurabiye

Glutensiz Kara Buğdaylı Diyabet Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Glutensiz Kara Buğdaylı Diyabet Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket glutensiz kara buydağlı un karışımı (markette hazır olarak bulunmakta)
*100 Gram Tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 çay bardağı zeytinyağı (tercih etmiyorsanız tere yağını iki katı kullanın)
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı tarçın
*3 yumurta (yumurta isteğe bağlı olarak azaltılabilir)
*1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
*1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
*1 kahve fincanı çiya tohumu
*1 nescafe fincanı stevialı pastalık tatlandırıcı (hurma varsa, hurmayı ıslatıp püre haline getirerek kullanırsanız eğer tatlandırıcıya gerek kalmıyor)
*(Hamura koymadan önce kayısı ve üzümü sıcak suda biraz yumuşatırsanız eğer pişince daha lezzetli oluyor)

Glutensiz Kara Buğdaylı Diyabet Kurabiye Tarifi Yapılışı Ceviz, fındık, kayısı ve üzüm hariç diğer malzemeler ile hamuru yoğurun, daha sonra bu malzemeleri de karıştırarak biraz daha yoğurup minik yuvarlaklar olarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1520 dakika pişirin (ben biraz fazla pişirmişim) Tepside aralıklı dizmenize gerek yok çünkü glutensiz un çok kabaran bir un değil, o yüzden birbirine yapışmıyor Büyük fırın tepsisine elli tane minik kurabiyeyi sığdırdım ben Bayatlamayan ve durdukça güzelleşen, kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye Ayrıca adına da aldanıp lezzetsizdir diye de düşünmeyin, doğaçlama yaptığım bir kurabiye oldu fakat, yaptıktan sonra iş yerindeki arkadaşlarıma da götürdüm ve çok beğenildi Ara öğünlerde sütle veya çayla muhteşem bir lezzet oluyor ve bir yada iki tanesi yetiyor Benim diyabet diyetimde ara öğünlerde almam gereken ölçüyü de aşmamış oluyorum Tarifte eksik bıraktığım anlaşılmayan kısım var ise sorabilirsiniz, afiyet olsun

858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt