iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 34 su bardağı yoğurt 34 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet muz 12 su bardağı kuru üzüm 2,5 su bardağı pirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un) 1 paket kabartma tozu 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 12 çay kaşığı tarçın Üzeri için:
12 su bardağı file badem
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
3 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 34 su bardağı yoğurt 34 su bardağı ayçiçek yağı 2 adet muz 12 su bardağı kuru üzüm 2,5 su bardağı pirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un) 1 paket kabartma tozu 1 adet rendelenmiş limon kabuğu 12 çay kaşığı tarçın Üzeri için:
12 su bardağı file badem
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin Sevdiklerinizle paylaşın