iltasyazilim
FD Üye
Glutensiz Keşkül Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı badem sütü (Büyük marketlerde bulabilirsiniz Gluten haricinde laktoz intöleransı olanlar da bu tarz bitkisel sütleri tariflerinde kullanabilir) (toz bademlerde çapraz karışma olabileceği için badem sütü tercih etmenizi öneririm)
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı glutensiz pirinç unu (pirinç unu zaten gluten içermiyor diye düşünebilirsiniz ancak çapraz karışma olabilir bu sebeple glutensiz pirinç unu tercih etmenizi öneririm)
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerine süslemek için;
*Fıstık, badem ya da ceviz (bunların da çapraz karışıma mağruz kalmadığından emin olmalısınız)
Glutensiz Keşkül Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri tencereye koyarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Fokurdamaya başladığında servis kaselerine alın İlk soğuğu çıktıktan sonra süsleyerek buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*1 su bardağı badem sütü (Büyük marketlerde bulabilirsiniz Gluten haricinde laktoz intöleransı olanlar da bu tarz bitkisel sütleri tariflerinde kullanabilir) (toz bademlerde çapraz karışma olabileceği için badem sütü tercih etmenizi öneririm)
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı glutensiz pirinç unu (pirinç unu zaten gluten içermiyor diye düşünebilirsiniz ancak çapraz karışma olabilir bu sebeple glutensiz pirinç unu tercih etmenizi öneririm)
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerine süslemek için;
*Fıstık, badem ya da ceviz (bunların da çapraz karışıma mağruz kalmadığından emin olmalısınız)
Glutensiz Keşkül Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri tencereye koyarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Fokurdamaya başladığında servis kaselerine alın İlk soğuğu çıktıktan sonra süsleyerek buzdolabında dinlendirin Afiyet olsun