Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Glutensiz Lahmacun

Glutensiz Lahmacun

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Glutensiz Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

*700 gram glutensiz un
*1 tane kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 küp şeker

İçi için;

*1 kilo yağılı kıyma
*2 tane kuru soğan
*2 tane yeşil biber
*Bir tutam maydanoz
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salça
*1 yemek kaşığı biber salça
*Biraz sıvı yağ
*Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik

Glutensiz Lahmacun Tarifi Yapılışı Ilık sütle mayayı ıslıyoruz, şeker de koyup kabarmasını sağlıyoruz, sonra unu eliyoruz mayalı karışımı, yağını, tuzunu, azar azar suyunu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğuruyoruz sertte olmayacak, iyice yoğuracağız 10 dakika kadar yoğurdum ben Üstünü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz iç malzemesini robota koyup çekiyoruz ben lahmacunu silex de yaptım mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alıp unlayarak açtım ,kıymayı sürüp lahmacun makinesinde pişirdim çok güzel oldu

Similar threads

Glutensiz Pratik Krep Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Krep malzemeleri; *1 su bardağından 12 parmak fazla süt *2 yumurta *2 yemek kaşığı sarı mercimek unu *4 yemek kaşığı ege un *1 çay kaşığı kabartma tozu *Tuz *İçine çok az sıvı yağ İç harcı; *200 gr kıyma *1 domates *2 sivri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Glutensiz Pku Lahmacunu Tarifi İçin Malzemeler Patlıcan salatası için *ben yazdan hazırlayıp dondurucuya koyduğum salatayı kullandım *12 adet patlıcan(közlenir) *1 domates(pişmiş) *1 tane yeşil biber krep için *1 kasenin yarısı kadar düşük proteinli un *yaklaşık 1 su bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Nefis Lahmacun (Silexte) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için *200 gr un *1 su bardak ılık süt *Yarım su bardak su *Yarım paket yaş maya *1 çay bardak yarım sıvı yağ *2 tatlı kaşığı şeker *2 yemek kaşık tuz İç harcı için; *Yarim kg yağlı kıyma *7 tane domates *6 tane soğan *3 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Dışarıda Lahmacun Yemeye Son Tarifi İçin Malzemeler *750 gr orta yağlı iyi çekilmiş kıyma *2 tane kuru soğan *5 diş sarımsak *Bir tutam maydanoz *2 tane yeşil biber *3 tane kırmızı biber *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı acı biber salçası *1 yemek kaşığı nar ekşisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Evde Fındık Lahmacun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler İç malzeme *400 gr kuzu kıyma *1 küçük kuru soğan *4 dal yeşil soğan *2 adet domates *3 diş sarımsak *1 demet maydanoz *1 yemek kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı Karabiber *Tuz Hamur malzemesi *15 su bardağı ılık su *1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt