iltasyazilim
FD Üye
Glutensiz Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt(sulu yerinden)
*Yarım çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 yemek kaşığı mısır unu
*1 çay bardağı söke glutensiz un
*Aldığı kadar halk ekmek glutensiz unu(yaklaşık 78 kaşık)
Glutensiz Lavaş Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Önce sıvı malzemeler karıştırılır Ardından söke ve mısır un ilave edilir Kabartma tozu eklenip üzerine sirke ilave edilir Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur Hamur 10 dk dinlendirilir Bezelere ayrılır Bezeler hafif el unlanıp tezgah üzerinde bir kez daha yoğurulur Daha sonra açılır (Fazla una gerek yok açarken hamur yapışmıyor, hafif unlamak yeterli geliyor) Çok kalın olmayan çokta ince olmayan bir hamur elde edilir )Börek yaparkenki kalınlıkta açtım) Üzerine yemek tabağı koyup kenarları kesilir(kenarları topladım onlardanda 1 beze çıktı)
Isıtılmış yağsız tavada orta ateşte pişirilir İlk yüzey düz olduğu için her zaman daha güzel pişiyor Diğer tarafıda kabarmadan dolayı hafif destek vererek pişirdim Ama kabardığı için içinin pişme sorunu olmadı İlk yaptığım ile son yaptığım fark etti Kabartma tozluda olsa dinlenen hamur daha iyi sonuç verdi Vaktiniz varsa bezeleride biraz dinlendirip açarsanız daha iyi olur Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt(sulu yerinden)
*Yarım çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 yemek kaşığı mısır unu
*1 çay bardağı söke glutensiz un
*Aldığı kadar halk ekmek glutensiz unu(yaklaşık 78 kaşık)
Glutensiz Lavaş Tarifi Yapılışı Hazırlanışı
Önce sıvı malzemeler karıştırılır Ardından söke ve mısır un ilave edilir Kabartma tozu eklenip üzerine sirke ilave edilir Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur Hamur 10 dk dinlendirilir Bezelere ayrılır Bezeler hafif el unlanıp tezgah üzerinde bir kez daha yoğurulur Daha sonra açılır (Fazla una gerek yok açarken hamur yapışmıyor, hafif unlamak yeterli geliyor) Çok kalın olmayan çokta ince olmayan bir hamur elde edilir )Börek yaparkenki kalınlıkta açtım) Üzerine yemek tabağı koyup kenarları kesilir(kenarları topladım onlardanda 1 beze çıktı)
Isıtılmış yağsız tavada orta ateşte pişirilir İlk yüzey düz olduğu için her zaman daha güzel pişiyor Diğer tarafıda kabarmadan dolayı hafif destek vererek pişirdim Ama kabardığı için içinin pişme sorunu olmadı İlk yaptığım ile son yaptığım fark etti Kabartma tozluda olsa dinlenen hamur daha iyi sonuç verdi Vaktiniz varsa bezeleride biraz dinlendirip açarsanız daha iyi olur Afiyet olsun