iltasyazilim
FD Üye
Glutensiz Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*4 Yumurta
*1, 5 Su Bardağı Toz Şeker
*12 Su Bardağı Sıvı Yağ
*1, 5 Su Bardağı Süt
*2 Su Bardağı Glutensiz Un (Sinangil)
*1 Su Bardağı Pirinç Unu
*( sadece glutensiz un da kullanabilirsiniz)
*3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
*1 Adet Limonun Kabuğu ( Rendelenmiş)
*Kabartma Tozu
*Vanilya
Glutensiz Limonlu Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip iyice çırpın
Ununuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğunu yavaşça karışıma ekleyin ve iyice çırpın Unun kıvamı nişastamsı olduğu için unu karışıma eklediğinizde karışım sakız kıvamı alacaktır Bu noktada çırpmak biraz
zorlaşabiliyor Bu yüzden isterseniz el çırpıcısı ile kabartma tozu iyice karışıncaya kadar çırpabilirsiniz
Kek karışımını hazırladıktan sonra yağlanmış kalıplara dökebilirsiniz Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki Sinangil un ile yaptığım her keki büyük bir kek kalıbına aktardığımda ne kadar pişirirsem pişireyim ortası hamur kalıyordu Bu yüzden size tavsiyem küçük muffin veya sufle kaplarında pişirmeniz
Keklerinizi önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın
Keklerinizin yanına küçük bir kapta bir miktar su koymanızı tavsiye ederim Keklerinizi istediğiniz sosla sunabilirsiniz Ben limon kreması ile kremşantiyi karıştırıp üzerine döktüm
Afiyet Olsun
*4 Yumurta
*1, 5 Su Bardağı Toz Şeker
*12 Su Bardağı Sıvı Yağ
*1, 5 Su Bardağı Süt
*2 Su Bardağı Glutensiz Un (Sinangil)
*1 Su Bardağı Pirinç Unu
*( sadece glutensiz un da kullanabilirsiniz)
*3 Yemek Kaşığı Limon Suyu
*1 Adet Limonun Kabuğu ( Rendelenmiş)
*Kabartma Tozu
*Vanilya
Glutensiz Limonlu Kek Tarifi Yapılışı Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın Sonrasında sıvı malzemeleri ekleyip iyice çırpın
Ununuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğunu yavaşça karışıma ekleyin ve iyice çırpın Unun kıvamı nişastamsı olduğu için unu karışıma eklediğinizde karışım sakız kıvamı alacaktır Bu noktada çırpmak biraz
zorlaşabiliyor Bu yüzden isterseniz el çırpıcısı ile kabartma tozu iyice karışıncaya kadar çırpabilirsiniz
Kek karışımını hazırladıktan sonra yağlanmış kalıplara dökebilirsiniz Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki Sinangil un ile yaptığım her keki büyük bir kek kalıbına aktardığımda ne kadar pişirirsem pişireyim ortası hamur kalıyordu Bu yüzden size tavsiyem küçük muffin veya sufle kaplarında pişirmeniz
Keklerinizi önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayın
Keklerinizin yanına küçük bir kapta bir miktar su koymanızı tavsiye ederim Keklerinizi istediğiniz sosla sunabilirsiniz Ben limon kreması ile kremşantiyi karıştırıp üzerine döktüm
Afiyet Olsun