Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz Lokma Tatlısı

Glutensiz Lokma Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Glutensiz Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 su bardağı glutensiz un
*1 çay bardağı patates unu

Şerbeti için;


*2 su bardak şeker
*2 su bardak su
*Yarım limon suyu

Glutensiz Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti hazırlıyoruz Şerbetin soğuk olması lazım 2 bardak su ile şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatıyoruz Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Ben ılıyınca biraz da buzdolabında soğuttum Ilık su, süt, şekeri ve mayayı bir kaba alıp eritip çırpma teliyle çırpıyoruz Unları eleyerek çırpmaya devam ediyoruz Tuzunu da ekleyip boza gibi cıvık hamur yapıyoruz *Üstünü streç folyayla örtüp 1 saat mayalandırıyoruz Tencereye yarısını geçecek kadar yağ koyup kızdırıyoruz Sonra hamuru tatlı kaşığı ile yada muffin dökme kabı ile kızgın yağa atıp kızartıyoruz Lokmaları küçük yapın, büyük olursa içi iyice pişmez Kızardıktan sonra soğuk şerbete atıp 1 dakika şerbetin içinde bekletip servis tabağına alıyoruz
 
858,496Konular
982,171Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt