iltasyazilim
FD Üye
Glutensiz Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı zeytin yağı
*2 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Aldığı kadar glutensiz un
Sosu için;
*3 su bardağı su
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*Susam
Glutensiz Simit Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri un hariç karıştırılır Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir Hamur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır
Susam hariç diğer malzemeler çırpma teliyle karıştırılır, sos hazırlanır
Glutensiz hamur çok kolay yapıştığı için cam kesme tahtası üzerinde ceviz büyüklüğünde alınan bezeler bir miktar glutensiz unla avuç içiyle yuvarlanarak yaklaşık 20 cm uzunluğunda uzun ince rulolar elde edilir Rulo ikiye katlanıp tek taraf sabit tutulurken diğer taraf kendi etrafında döndürülerek burgu yapılır Burgu yapılıp simit şekli verilen hamur önce sıvı karışıma sonra susama batırılır Yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış fırında 220* C de 20 dk pişirilir Sertleşmemesi için fırından çıkartılınca üzerine su serpilir ve bir bez ile örtülerek beş dakika bekletilir Sevgiyle servis edilir Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı zeytin yağı
*2 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Aldığı kadar glutensiz un
Sosu için;
*3 su bardağı su
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*Susam
Glutensiz Simit Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri un hariç karıştırılır Aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir Hamur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır
Susam hariç diğer malzemeler çırpma teliyle karıştırılır, sos hazırlanır
Glutensiz hamur çok kolay yapıştığı için cam kesme tahtası üzerinde ceviz büyüklüğünde alınan bezeler bir miktar glutensiz unla avuç içiyle yuvarlanarak yaklaşık 20 cm uzunluğunda uzun ince rulolar elde edilir Rulo ikiye katlanıp tek taraf sabit tutulurken diğer taraf kendi etrafında döndürülerek burgu yapılır Burgu yapılıp simit şekli verilen hamur önce sıvı karışıma sonra susama batırılır Yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış fırında 220* C de 20 dk pişirilir Sertleşmemesi için fırından çıkartılınca üzerine su serpilir ve bir bez ile örtülerek beş dakika bekletilir Sevgiyle servis edilir Afiyet olsun