iltasyazilim
FD Üye
Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*23 tane orta boy haşlanmış patates
*Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
*2 çay kaşığı tuz
Yemek için malzemeler:
*300 gr Gnocchi
*250 gr Ispanak
*200 ml Krema veya Süt
*200 gr Rendelenmiş Peynir (İsteğinize damak tadınıza göre ekleyin)
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Kara biber
*
Gnocchi Tarifi Yapılışı Gnocchilerinizi kendiniz yapmak istiyorsanız patateslerimizi iyice haşlayıp rendeliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Patateslerin tamamen kuru olmasına önem verin Daha sonra üzerine ilk tuzu sonra dikkatli bi şekilde unu serpiyoruz Un miktarı patatese göre değişebilir, orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun Mantı hamuru gibi diyebiliriz Kısa Dinlenen hamuru unladığımız tezgah üzerine hamuru alıp uzun bir şerit haline 1 cm genişliğine getirip minik minik kareler halinde kesip çatal üzerine gezdirip şekil veriyoruz Kendi Gnocchileriniz hazır İsteğe göre malzemeler çoğaltıp rahatlıkla buzlukta saklanabilir
Eğer zamanınız yok ise marketlerde artık hemen hemen her yerde makarna yanında bulunuyor
Şimdi gelelim yemeğin aslına Çok pratik ve hızlı pişen bir yemek İlk olarak bir yemek kaşığı zeytin yağı ve ufak ufak doğradığımız Sarımsaklarımızı kavuruyoruz Aynı zamanda kaynamış ama altını kapattığımız tuzlu suya Gnocchilerimizi 2 dakika atıp bırakıyoruz Kavrulan sarımsaklara ıspanağı ekleyip suyunu salana kadar kısa kavurup krema veya sütümüzü ekliyoruz Şimdi tuz ve karabiberimizi ekleyip üzerine Gnocchileri bırakıp en son rendelenmiş peynirimizi döküp kısık ateşte iyice birbiri ile karıştırıyoruz Yemeğiniz sunuma hazırdır Helal hoş olsun
*23 tane orta boy haşlanmış patates
*Yaklaşık 3 su bardağı kadar un
*2 çay kaşığı tuz
Yemek için malzemeler:
*300 gr Gnocchi
*250 gr Ispanak
*200 ml Krema veya Süt
*200 gr Rendelenmiş Peynir (İsteğinize damak tadınıza göre ekleyin)
*1 diş sarımsak
*Tuz
*Kara biber
*
Gnocchi Tarifi Yapılışı Gnocchilerinizi kendiniz yapmak istiyorsanız patateslerimizi iyice haşlayıp rendeliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Patateslerin tamamen kuru olmasına önem verin Daha sonra üzerine ilk tuzu sonra dikkatli bi şekilde unu serpiyoruz Un miktarı patatese göre değişebilir, orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun Mantı hamuru gibi diyebiliriz Kısa Dinlenen hamuru unladığımız tezgah üzerine hamuru alıp uzun bir şerit haline 1 cm genişliğine getirip minik minik kareler halinde kesip çatal üzerine gezdirip şekil veriyoruz Kendi Gnocchileriniz hazır İsteğe göre malzemeler çoğaltıp rahatlıkla buzlukta saklanabilir
Eğer zamanınız yok ise marketlerde artık hemen hemen her yerde makarna yanında bulunuyor
Şimdi gelelim yemeğin aslına Çok pratik ve hızlı pişen bir yemek İlk olarak bir yemek kaşığı zeytin yağı ve ufak ufak doğradığımız Sarımsaklarımızı kavuruyoruz Aynı zamanda kaynamış ama altını kapattığımız tuzlu suya Gnocchilerimizi 2 dakika atıp bırakıyoruz Kavrulan sarımsaklara ıspanağı ekleyip suyunu salana kadar kısa kavurup krema veya sütümüzü ekliyoruz Şimdi tuz ve karabiberimizi ekleyip üzerine Gnocchileri bırakıp en son rendelenmiş peynirimizi döküp kısık ateşte iyice birbiri ile karıştırıyoruz Yemeğiniz sunuma hazırdır Helal hoş olsun