iltasyazilim
FD Üye
Göçmen Pasta, Göçmen Pasta Tarifi, Resimli Pasta Tarifi Yapılışı
Pasta İçin Malzemeler:
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için Malzemeler:
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Dekore Etmek için:
Portakal kabuğu
GÖÇMEN PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın Margarini ve sütü ekleyip karıştırın
Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin Hamuru 9 eşit parçaya bölün
Her parçayı merdaneyle açıp, Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin
Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin Kremanin yarısını ayırın
Diger yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın Hamurlardan bir parça başına beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp tekrar tekrar yerleştirin Bütün hamurlari bu şekilde bitirdikten daha sonra en üste, kalan kakaolu kremayi sürün
Pasta dekore etmek için doğranmiş portakal kabuğu kullanabilirsiniz
Asçının notu: Toz amonyagi aktarlarda bulabilirsiniz
*
Pasta İçin Malzemeler:
1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
Üç buçuk su bardağı un
Krema için Malzemeler:
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Dekore Etmek için:
Portakal kabuğu
GÖÇMEN PASTA TARİFİ
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın Margarini ve sütü ekleyip karıştırın
Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin Hamuru 9 eşit parçaya bölün
Her parçayı merdaneyle açıp, Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin
Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin Kremanin yarısını ayırın
Diger yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın Hamurlardan bir parça başına beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp tekrar tekrar yerleştirin Bütün hamurlari bu şekilde bitirdikten daha sonra en üste, kalan kakaolu kremayi sürün
Pasta dekore etmek için doğranmiş portakal kabuğu kullanabilirsiniz
Asçının notu: Toz amonyagi aktarlarda bulabilirsiniz
*