nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Göçmen Sosu (Ajvar Sosu) Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo domates (Kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriniz )
*4 kilo kırmızı kapya biber (Közleyiniz )
*3 kilo patlıcan (Közleyiniz )
*2 büyük kuru soğan (Çok ince doğrayınız )
*1 herzamanki su bardağı sarımsak (Fazla ince doğrayınız )
*1 ince belirlenmiş dere bardağı sirke
*1 ince belli çay bardağı zeytin yağı (Soğan ve Sarımsağı sotelemek için)
*Yarım ince belirli dere bardağı kadar en son koyulacak olan ham zeytin yağı
*3 çorba kaşığı kaya tuzu
*1 çorba kaşığı kimyon
*1 çorba kaşığı kişniş
*3 çorba kaşığı kekik
Göçmen Sosu (Ajvar Sosu) Tarifi Yapılışı Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizleyiniz
Robottan geçiriniz
Soğanları ve sarımsakları kısık ateşte yakmadan kavurunuz
Domatesleri robottan geçiriniz
Büyük bir tencereye koyup suyunu çekinceye değin pişiriniz (Koyu bir kıvam alsın)
Rondodan geçirdiğiniz biber ve patlıcanların üstüne koyup baharatlarını ilave ediniz
Bir müddet daha pişiriniz
Sos adamakıllı koyulaşınca üzerini zeytin yağı ve kekiği koyup ocağın altını kapatınız
Sosu uygun bir şekilde karıştırınız
Kavanozlara koyup kapağını dikkatlice kapatıp ters çeviriniz
Bir gece bu şekilde bekletiniz
Soğuduğunda serin ve güneş görmeyen bir yere koyunuz Buzdolabında da saklayabilirsiniz
Sabahtan kahvaltıda, etin üzerinde ve dip sos olarak kullanabilirsiniz
DIKKAT: Kapak içe çökmüş olacak çökmediyse tekrar hazırlayabilirsiniz ya da buzdolabına koyup kısa sürede tüketebilirsiniz
*3 kilo domates (Kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriniz )
*4 kilo kırmızı kapya biber (Közleyiniz )
*3 kilo patlıcan (Közleyiniz )
*2 büyük kuru soğan (Çok ince doğrayınız )
*1 herzamanki su bardağı sarımsak (Fazla ince doğrayınız )
*1 ince belirlenmiş dere bardağı sirke
*1 ince belli çay bardağı zeytin yağı (Soğan ve Sarımsağı sotelemek için)
*Yarım ince belirli dere bardağı kadar en son koyulacak olan ham zeytin yağı
*3 çorba kaşığı kaya tuzu
*1 çorba kaşığı kimyon
*1 çorba kaşığı kişniş
*3 çorba kaşığı kekik
Göçmen Sosu (Ajvar Sosu) Tarifi Yapılışı Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizleyiniz
Robottan geçiriniz
Soğanları ve sarımsakları kısık ateşte yakmadan kavurunuz
Domatesleri robottan geçiriniz
Büyük bir tencereye koyup suyunu çekinceye değin pişiriniz (Koyu bir kıvam alsın)
Rondodan geçirdiğiniz biber ve patlıcanların üstüne koyup baharatlarını ilave ediniz
Bir müddet daha pişiriniz
Sos adamakıllı koyulaşınca üzerini zeytin yağı ve kekiği koyup ocağın altını kapatınız
Sosu uygun bir şekilde karıştırınız
Kavanozlara koyup kapağını dikkatlice kapatıp ters çeviriniz
Bir gece bu şekilde bekletiniz
Soğuduğunda serin ve güneş görmeyen bir yere koyunuz Buzdolabında da saklayabilirsiniz
Sabahtan kahvaltıda, etin üzerinde ve dip sos olarak kullanabilirsiniz
DIKKAT: Kapak içe çökmüş olacak çökmediyse tekrar hazırlayabilirsiniz ya da buzdolabına koyup kısa sürede tüketebilirsiniz