iltasyazilim
FD Üye
Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı (250ml) yuvarlak yada baldo pirinç
*1,25 su bardağı su
Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı Tarifi Yapılışı Gohan Japon dilinde pirinç demektir Bu şekilde pişirilmiş pirinç Japonlar ekmek yerine yerler ve çeşitli yemeklerinde kullanırlar Sıcacık gohan hem sade olarak değişik soslar ve*ek malzemeler eşliğinde*güzel, hem diğer malzemelerle*hızlı kavrulmuş halinde çok leziz olur Ve tabii ki suşi yapımında gohansız iş olmaz
Geleneksel olarak yuvarlak pirinç kullanılır Ama yerine baldo pirinci kullanılabilir
İlk önce pirinçleri soğuk suda 56 kez nişastası gidene kadar durulayın Onu geçirilen su şeffaf olunca durulama bitti demektir Büyük bir tencereye 1 25 su bardağı su döküp kaynamaya getirin Kaynayınca pirinci atıp deliksiz kapakla kapatın Böylece orta ateşte hiç karıştırmadan 56 dakika pişirin Ondan sonra ateşi minimum düzeyine azaltıp, bu şekilde*daha 10 dakika kadar haşlayın Ateşten alıp kapağın altında birkaç dakika demlenmeye bırakın Hazır!!!
Gohanın tuzsuz olması diyet yapanlara çok uygun olur Bu yöntemle pişirilmiş pirinç çok hoşuma gittiği için, onu içeren yemeklerin tariflerini paylaşmaya çalışacağım Örneğin Deniz Ürünlü Sebzeli Japon Pilavı
Afiyet olsun!
*1 su bardağı (250ml) yuvarlak yada baldo pirinç
*1,25 su bardağı su
Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı Tarifi Yapılışı Gohan Japon dilinde pirinç demektir Bu şekilde pişirilmiş pirinç Japonlar ekmek yerine yerler ve çeşitli yemeklerinde kullanırlar Sıcacık gohan hem sade olarak değişik soslar ve*ek malzemeler eşliğinde*güzel, hem diğer malzemelerle*hızlı kavrulmuş halinde çok leziz olur Ve tabii ki suşi yapımında gohansız iş olmaz
Geleneksel olarak yuvarlak pirinç kullanılır Ama yerine baldo pirinci kullanılabilir
İlk önce pirinçleri soğuk suda 56 kez nişastası gidene kadar durulayın Onu geçirilen su şeffaf olunca durulama bitti demektir Büyük bir tencereye 1 25 su bardağı su döküp kaynamaya getirin Kaynayınca pirinci atıp deliksiz kapakla kapatın Böylece orta ateşte hiç karıştırmadan 56 dakika pişirin Ondan sonra ateşi minimum düzeyine azaltıp, bu şekilde*daha 10 dakika kadar haşlayın Ateşten alıp kapağın altında birkaç dakika demlenmeye bırakın Hazır!!!
Gohanın tuzsuz olması diyet yapanlara çok uygun olur Bu yöntemle pişirilmiş pirinç çok hoşuma gittiği için, onu içeren yemeklerin tariflerini paylaşmaya çalışacağım Örneğin Deniz Ürünlü Sebzeli Japon Pilavı
Afiyet olsun!