Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı

Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı (250ml) yuvarlak yada baldo pirinç
*1,25 su bardağı su

Gohan (Japon Pirinci) Yapılışı Tarifi Yapılışı Gohan Japon dilinde pirinç demektir Bu şekilde pişirilmiş pirinç Japonlar ekmek yerine yerler ve çeşitli yemeklerinde kullanırlar Sıcacık gohan hem sade olarak değişik soslar ve*ek malzemeler eşliğinde*güzel, hem diğer malzemelerle*hızlı kavrulmuş halinde çok leziz olur Ve tabii ki suşi yapımında gohansız iş olmaz
Geleneksel olarak yuvarlak pirinç kullanılır Ama yerine baldo pirinci kullanılabilir
İlk önce pirinçleri soğuk suda 56 kez nişastası gidene kadar durulayın Onu geçirilen su şeffaf olunca durulama bitti demektir Büyük bir tencereye 1 25 su bardağı su döküp kaynamaya getirin Kaynayınca pirinci atıp deliksiz kapakla kapatın Böylece orta ateşte hiç karıştırmadan 56 dakika pişirin Ondan sonra ateşi minimum düzeyine azaltıp, bu şekilde*daha 10 dakika kadar haşlayın Ateşten alıp kapağın altında birkaç dakika demlenmeye bırakın Hazır!!!
Gohanın tuzsuz olması diyet yapanlara çok uygun olur Bu yöntemle pişirilmiş pirinç çok hoşuma gittiği için, onu içeren yemeklerin tariflerini paylaşmaya çalışacağım Örneğin Deniz Ürünlü Sebzeli Japon Pilavı
Afiyet olsun!
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt