iltasyazilim
FD Üye
Yemek Adı : Gökçesu Pilavı
Mutfak : Türk
Türü : Pilavlar
MALZEMELER
1,5bardak pirinç, 1bardak nohut, 1adet havuç, 1tutam dereotu, 50gr margarin, su, tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Havucu rendeleyin, nohudu haşlayın Pirinci yağda kavurup havucu ekleyin 12 çevirip nohudu da ekleyin Üzerine alabildiğine kaynar su katın tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın Pişen pilavı 10dk dinlendirin Servise sunarken kıyılmış dereotu serpin
Mutfak : Türk
Türü : Pilavlar
MALZEMELER
1,5bardak pirinç, 1bardak nohut, 1adet havuç, 1tutam dereotu, 50gr margarin, su, tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Havucu rendeleyin, nohudu haşlayın Pirinci yağda kavurup havucu ekleyin 12 çevirip nohudu da ekleyin Üzerine alabildiğine kaynar su katın tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın Pişen pilavı 10dk dinlendirin Servise sunarken kıyılmış dereotu serpin