Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gökkuşağı Böreği

Gökkuşağı Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:
4 Adet Havuç
3 Adet Yufka
300 gr Kıyma
2 Adet Soğan
250 gr Ispanak Yaprağı
2 Su Bardağı Süt
Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Kırmızıbiber


Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın Havuçları ilave edin Rengi değişene dek kavurun
Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın Kıymayı ekleyin ve kavurun Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise kıymanın üzerine ilave edin
Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin Havucu üzerine yayın İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin Sütlü karışımdan serpin Kıymalı harcı yayın Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin Sütlü karışımdan serpin Ispanaklı harcı yayın Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın 2 parmak kalınlığında dilimler kesin Çok az yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt