iltasyazilim
FD Üye
Gökkuşağı Böreği Tarifi İçin Malzemeler 1 harç;
*2 adet orta boy havuç
*Dileğiniz baharatlar
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Havucu rendeliyoruz ve baharatları ekleyerek zeytinyağı ile kavuruyoruz
2 harç;
*56 kök ıspanak
*12 dal pırasa
*Dileğiniz baharatlar
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Ispanak ve pırasayı ince ince doğradıktan sonra dileğimiz baharatları ekleyerek zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz
3 Harç;
*34 çiçek karnabahar
*1 kibrit kutusu peynir
*Karnabaharı haşlıyoruz ve içerisine peynir ekleyerek çatal yardımı ile ezip püre haline getiriyoruz
Hamur;
*1 su bardağı +2 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Gökkuşağı Böreği Tarifi Yapılışı
1
*1 su bardağı tam tahıllı unla hamurumuzu yoğuruyoruz
*2 yemek kaşığı unu hamuru açmak için kullanacağız
*Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz ve açabildiğimiz kadar yufka inceliğinde açıyoruz
*1 tane hamurun üzerine 1 harç olacak şekilde harçları iyice yayıyoruz
*1 hamurumuz boşta kalıyor Harçları yaydıktan sonra hamurları rulo şeklinde sarıyoruz
*Boşta kalan hamurun üzerine sardığımız hamurları ikisi altta 1 i üstte kalacak şekilde yerlestirip boşta kalan hamurla tekrar rulo olacak şekilde sarıyoruz
*Tek bir rulo elde ediyoruz
*Rulomuzun çevresine yoğurtzeytinyağı karışımını sürdükten sonra parmak kalınlığında dilimliyoruz
*Yaklaşık 15 adet çıkıyor 180 derece fırında 4045 dakika pişiriyoruz
*Son olarak tanesi 46 kalori olan böreğimizi afiyetle tüketmek kalıyor
*2 adet orta boy havuç
*Dileğiniz baharatlar
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Havucu rendeliyoruz ve baharatları ekleyerek zeytinyağı ile kavuruyoruz
2 harç;
*56 kök ıspanak
*12 dal pırasa
*Dileğiniz baharatlar
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Ispanak ve pırasayı ince ince doğradıktan sonra dileğimiz baharatları ekleyerek zeytinyağı ile birlikte kavuruyoruz
3 Harç;
*34 çiçek karnabahar
*1 kibrit kutusu peynir
*Karnabaharı haşlıyoruz ve içerisine peynir ekleyerek çatal yardımı ile ezip püre haline getiriyoruz
Hamur;
*1 su bardağı +2 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 çay bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Gökkuşağı Böreği Tarifi Yapılışı
1
*1 su bardağı tam tahıllı unla hamurumuzu yoğuruyoruz
*2 yemek kaşığı unu hamuru açmak için kullanacağız
*Hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüyoruz ve açabildiğimiz kadar yufka inceliğinde açıyoruz
*1 tane hamurun üzerine 1 harç olacak şekilde harçları iyice yayıyoruz
*1 hamurumuz boşta kalıyor Harçları yaydıktan sonra hamurları rulo şeklinde sarıyoruz
*Boşta kalan hamurun üzerine sardığımız hamurları ikisi altta 1 i üstte kalacak şekilde yerlestirip boşta kalan hamurla tekrar rulo olacak şekilde sarıyoruz
*Tek bir rulo elde ediyoruz
*Rulomuzun çevresine yoğurtzeytinyağı karışımını sürdükten sonra parmak kalınlığında dilimliyoruz
*Yaklaşık 15 adet çıkıyor 180 derece fırında 4045 dakika pişiriyoruz
*Son olarak tanesi 46 kalori olan böreğimizi afiyetle tüketmek kalıyor