iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
12 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker (olabildiğince ince taneli)
2,5 su bardağı un
12 su bardağı mısır nişastası
12 çay bardağı ılık su
Kek tabanlarına renk vermesi için:
12 çay kaşığı mor gıda boyası
12 çay kaşığı mavi gıda boyası
12 çay kaşığı yeşil gıda boyası
12 çay kaşığı sarı gıda boyası
12 çay kaşığı turuncu gıda boyası
12 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kek tabanlarını ıslatmak için:
34 su bardağı muzlu süt
Kreması için:
300 gram krema
200 gram mascarpone peyniri
3 damla limon suyu
Süslemesi için:
2 yemek kaşığı renkli dekor şekeri
Yapılışı:
Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, hızlı devirde katı bir kıvam alana kadar karıştırın Toz şekeri yumurta sarılarına katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün Soğuya yakın ılık suyu bu aşamada yumurta sarılarına ekleyin Elenmiş un ve mısır nişastasını katın Çırpma işlemine pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin Hazırlanan kek harcını, çırpılmış yumurta aklarına katın Bir spatula yardımıyla yukarıdan aşağıya hafif bir şekilde karıştırın
Yumurta aklarını öldürmemeniz önemli Küçük kaplarda altı eşit parçaya ayırdığınız pandispanya hamurunu, farklı gıda boyalarıyla hafif bir şekilde karıştırarak sarı, kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerde kek harçları hazırlayın Hazırladığınız renkli kek harçlarını sırasıyla yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15’er dakika pişirin İnce kek tabanları piştikçe dinlenmesi için bir kenara alarak soğutun ve diğer harcı kelepçeli kek kalıbına alarak fırında pişirin
Kekin kreması için; kremayı derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın Koyu kıvamlı bir mascarpone peyniri ve sertleşmesi için limon suyu kattığınız krema karışımını mikserle 5 dakika daha çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın Tamamı pişen ve dinlenen renkli pandispanyaların kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla eşitledikten sonra bir kenara alın Mor pandispanya katını servis tabağının tabanına yerleştirin Keki muzlu sütle ıslattıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz kremadan üzerine sürün
Sırasıyla; mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı kek katlarını muzlu sütle ıslatıp kremayla kapladıktan sonra üst üste yerleştirin Kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvadıktan sonra üzerine renkli dekor şekerleri serpiştirin Buzdolabında soğuttuğunuz keki, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
12 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker (olabildiğince ince taneli)
2,5 su bardağı un
12 su bardağı mısır nişastası
12 çay bardağı ılık su
Kek tabanlarına renk vermesi için:
12 çay kaşığı mor gıda boyası
12 çay kaşığı mavi gıda boyası
12 çay kaşığı yeşil gıda boyası
12 çay kaşığı sarı gıda boyası
12 çay kaşığı turuncu gıda boyası
12 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kek tabanlarını ıslatmak için:
34 su bardağı muzlu süt
Kreması için:
300 gram krema
200 gram mascarpone peyniri
3 damla limon suyu
Süslemesi için:
2 yemek kaşığı renkli dekor şekeri
Yapılışı:
Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, hızlı devirde katı bir kıvam alana kadar karıştırın Toz şekeri yumurta sarılarına katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün Soğuya yakın ılık suyu bu aşamada yumurta sarılarına ekleyin Elenmiş un ve mısır nişastasını katın Çırpma işlemine pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin Hazırlanan kek harcını, çırpılmış yumurta aklarına katın Bir spatula yardımıyla yukarıdan aşağıya hafif bir şekilde karıştırın
Yumurta aklarını öldürmemeniz önemli Küçük kaplarda altı eşit parçaya ayırdığınız pandispanya hamurunu, farklı gıda boyalarıyla hafif bir şekilde karıştırarak sarı, kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerde kek harçları hazırlayın Hazırladığınız renkli kek harçlarını sırasıyla yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15’er dakika pişirin İnce kek tabanları piştikçe dinlenmesi için bir kenara alarak soğutun ve diğer harcı kelepçeli kek kalıbına alarak fırında pişirin
Kekin kreması için; kremayı derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın Koyu kıvamlı bir mascarpone peyniri ve sertleşmesi için limon suyu kattığınız krema karışımını mikserle 5 dakika daha çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın Tamamı pişen ve dinlenen renkli pandispanyaların kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla eşitledikten sonra bir kenara alın Mor pandispanya katını servis tabağının tabanına yerleştirin Keki muzlu sütle ıslattıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz kremadan üzerine sürün
Sırasıyla; mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı kek katlarını muzlu sütle ıslatıp kremayla kapladıktan sonra üst üste yerleştirin Kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvadıktan sonra üzerine renkli dekor şekerleri serpiştirin Buzdolabında soğuttuğunuz keki, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın