Gömme (Ekmekli Et) 1548690445 1548690445 gommeekmekliet5c4f24118f5f5gommeekmekliet5c4f24118f5f5 http:wwwmaksimumcomyemeicmeimagestarifymk458s Malzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı et 1 tatlı kaşığı salça 1 dere kaşığı pul biber, karabiber, tuz Hamuru için: 20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı dek) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuzlu 1 çorba kaşığı yumuşak margarin Alabildiğince un HAZIRLANIŞI : Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın Yeterince tuzlu serpin Tencerenin kapağını sıkıca kapatın Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz) Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın Mayanın erimesini sağlayın Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin Bu malzemenin aldığı değin unu ekleyin Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene değin yoğurun Hamuru yoğurduktan daha sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın Eti ortasına yerleştirin Dairesel olacak şekilde kapatın Hamurun her tarafının eşdeğer kalınlıkta olmasına dikkat edin Üstüne yumurta sarısı sürüp, susam serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin Sıcak servis yapın id