Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gömme

Gömme
0
161

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
ALZEMELER
1 kg kuzu kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber,
karabiber, tuz
Hamuru için:
20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
Alabildiğince un


HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın Yeterince tuz serpin Tencerenin kapağını sıkıca kapatın Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz)
Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın Mayanın erimesini sağlayın Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun
Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın Eti ortasına yerleştirin Yuvarlak olacak şekilde kapatın Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin Sıcak servis yapın
 
858,497Konular
981,904Mesajlar
29,929Kullanıcılar
MuhammedcanSon üye
Üst Alt