GOMORRA sinemalarda 1549303067 1549303067 gomorrasinemalarda5c587d2447b86gomorrasinemalarda5c587d2447b86 http:wwwsanalkampusumcomresimyukleimagesde367962597eb0c0e66785ee3571a2b8Orjinal Adı:Gomorra Yönetmen:Matteo Garrone Oyuncular: Toni Servillo, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale, Salvatore Cantalupo Devamlılık:Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni Di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Roberto Saviano Görüntü Yönetmeni:Marco Onorato Kurgu:Marco Spoletini Cins:Aksiyon, Macera Zaman:135 dk Yapım: 2008, İtalya Gösterim tarihi: 14 Kasım 2008 Konu: “Sistemin, yani Camorra’nın kurallarına boyun eğmeye zorlanıyorlar ve başka hiçbir seçenekleri yok Bayağı bir hayat sürmeyi içlerinden ancak birkaç uğurlu birey düş edebilir… Görünen O Ki kurmaca olsa da kökleri gerçeklikte yatan ve bu zalim dünyada yaşanan beş hikaye, bu sert senaryoda iç içe geçti Don Ciro, namı öteki “Denizaltı… Bölgede tartışılmaz bir hakimiyeti olan çeteyle bağlantılı mahkumların ailelerine düzenli olarak yapılan ödemelerden sorumlu Zeki, ketum ve olaylara müdahil olmadan sadece işini yapan biri Fakat çetenin dağılmaya başlamasıyla birlikte, emirlerini kimden alacağı belirsizleşiyor ve o da kendi hayatta kalma savaşını vermeye başlıyor Toto, 13 yaşında ve bir lahza önce gelişmek için can atan bir çocuk Hayat okulunda adım adım eğitimini alıyor Ta ki günün birinde geri dönüşü olmayan bir seçim yapana değin Marco ile Ciro, bir Brian De Palma filminde yaşadıklarını zannediyorlar Fakat sistemin gözünde onlar sadece iki başıboş köpek ve kabadayılıkları ile sektörün rutin ilerleyişini sekteye uğratıyorlar Roberto, hedeflemek isteyen bir üniversite mezunu Franco ona iyi kazanç sağlayacağı düzenli bir meslek fırsatı sunuyor: Zehirli atık yönetimi alanında bir iş Lakin bu mesleğin gerçekleri, Roberto’nun vicdanını rahatsız edecek cinsten… Pasquale, kişisel hazırlanmış (haute couture) giyim sektörüyle sözleşmeli olarak çalışan küçük bir kuruluşun kayıtdışı olarak atama yapan yetenekli terzisi Çinli bir rakip işyeri, ona mesleğinin püf noktalarını kendi çalışanlarına öğretme fırsatı sunuyor Bu cazip davet karşısında aklı çelinen Pasquale, hayatını tehlikeye atma pahasına teklifi kabul ediyor