iltasyazilim
FD Üye
Goncagül Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*150 gr tereyağı
İç harcı için;
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığızeytinyağı
*1 baş kuru soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz ,karabiber, pul biber
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Goncagül Börek Tarifi Yapılışı Önce soğuması için iç harcını hazırlayalım bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kıymamızı kavuralım
Küp küp doğradığımız soğanları koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavurup ,maydanozunu, tuzunu ,biberini atıp karıştırıp ateşten alıp soğuması için bir kenara alalım
Tezgaha yufkamızı serip 4 de bölelim sonra erimiş tereyağından kaşığın ucuyla gezdirip ortasından tutup hep aynı yöne buralım Parmaklarımız altındaki boşluğa iç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup kenarların üste doğru katlayalım, ters çevirip tepsiye koyalım ,1 yufkadan 4 adet çıkıyor diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım bitince kalan tereyağı ve yumurta sarısını sürüp ,180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim Servis tabağına alıp servis edelim afiyet olsun
*3 adet yufka
*150 gr tereyağı
İç harcı için;
*250 gr kıyma
*2 yemek kaşığızeytinyağı
*1 baş kuru soğan
*Bir tutam maydanoz
*Tuz ,karabiber, pul biber
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
Goncagül Börek Tarifi Yapılışı Önce soğuması için iç harcını hazırlayalım bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup kıymamızı kavuralım
Küp küp doğradığımız soğanları koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavurup ,maydanozunu, tuzunu ,biberini atıp karıştırıp ateşten alıp soğuması için bir kenara alalım
Tezgaha yufkamızı serip 4 de bölelim sonra erimiş tereyağından kaşığın ucuyla gezdirip ortasından tutup hep aynı yöne buralım Parmaklarımız altındaki boşluğa iç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup kenarların üste doğru katlayalım, ters çevirip tepsiye koyalım ,1 yufkadan 4 adet çıkıyor diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım bitince kalan tereyağı ve yumurta sarısını sürüp ,180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim Servis tabağına alıp servis edelim afiyet olsun