iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için: 1 paket yaş maya 1 bardak süt 1 bardak su 1 çay kaşığı tuz 1 yk toz şeker Aldığı kadar un iç malzemesi:
1 orta boy soğan rendesi Yarım kilogram ıspanak yarım kase kaşar rendesi bir kase köy peyniri rendesi pul biber kara biber yarım çay bardağı sıvı yağ piştikten sonra üzerine tereyağı sürün Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Hamuru için tüm sıvı malzemeleri karıştırın mayayı ekleyerek Ezin Daha sonra aldığı kadar un ekleyip hamur elde edin Hamuru mayalanması için ağzını kapatarak streç folyo ile 2 saat beklesin Daha sonra yıkayıp doğradığımız Ispanakları bir kenara alıyoruz 1 Orta boy soğanı rendeleyip yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz soğanlar pembeleşince üzerine Ispanakları ekliyoruz Daha sonra tüm baharatlarını ekliyoruz ıspanaklar ılıdıktan sonra rendelenmiş olduğumuz kaşar peyniri ve köy peynirini ekliyoruz 2 saat beklemiş olan hamuru 16 bezeye ayırıyoruz hamurları merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz oval şekilde açıyoruz ortasına iç malzemeyi yayıyoruz iki uç kısmını birleştirip daha sonra orta kısmını da birleştirip hamuru hafifçe basıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz pişen pidelerimizin üstüne tereyağı sürüp dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun tarifimi denerseniz resim ve yorumlarınızı bekliyorum
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1 orta boy soğan rendesi Yarım kilogram ıspanak yarım kase kaşar rendesi bir kase köy peyniri rendesi pul biber kara biber yarım çay bardağı sıvı yağ piştikten sonra üzerine tereyağı sürün Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Hamuru için tüm sıvı malzemeleri karıştırın mayayı ekleyerek Ezin Daha sonra aldığı kadar un ekleyip hamur elde edin Hamuru mayalanması için ağzını kapatarak streç folyo ile 2 saat beklesin Daha sonra yıkayıp doğradığımız Ispanakları bir kenara alıyoruz 1 Orta boy soğanı rendeleyip yarım çay bardağı sıvı yağ ile kavuruyoruz soğanlar pembeleşince üzerine Ispanakları ekliyoruz Daha sonra tüm baharatlarını ekliyoruz ıspanaklar ılıdıktan sonra rendelenmiş olduğumuz kaşar peyniri ve köy peynirini ekliyoruz 2 saat beklemiş olan hamuru 16 bezeye ayırıyoruz hamurları merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz oval şekilde açıyoruz ortasına iç malzemeyi yayıyoruz iki uç kısmını birleştirip daha sonra orta kısmını da birleştirip hamuru hafifçe basıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz pişen pidelerimizin üstüne tereyağı sürüp dilimleyerek servis yapıyoruz Afiyet olsun tarifimi denerseniz resim ve yorumlarınızı bekliyorum
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız