Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Google Haritalar, Dağcıları Tehlikeli Yollara Yönlendiriyor

Google Haritalar, Dağcıları Tehlikeli Yollara Yönlendiriyor
0
44

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
ayip-degil-mi-abicim-google-maps-insanlari-neredeyse-ucurumdan-asagi-yonlendiriyor-1626590586.jpg

Teknolojik aletlerin ayaklanıp insan ırkını kıyıma uğratması için tahminen biraz erken lakin Google Haritalar'ın ölümcül olabilecek bir yanı keşfedildi, en azından argümanlar o tarafta. İskoçya’da yaşayan bir dağcı kümesi, Haritalar'ın kendilerine ölümcül olabilecek, hatta direkt uçurumlardan aşağı giden rotalar önerdiği için tenkit yağmuruna tuttu.

İskoçya merkezli bir dağ muhafaza vakfı John Muir Trust, Haritalar'ın Ben Nevis’e önerdiği rotaların çok tehlikeli ve ölümcül olabileceğini argüman ediyor. Küme, An Teallach dağı içerin önerilen bir rotanın kullanıcıları direkt olarak bir uçurumdan aşağısına yönlendirdiğini söylüyor.

Google Maps yürüyüşçüleri sapa yollara yönlendiriyor

d1a3ebc2658d70b71409c9a957104cefdf9249e9.jpeg

John Muir Trust vakfında misyon yapan bir muhafaza memuru olan Nathan Berrie, durum hakkında “Badire şu ki Google Maps bazen ziyaretçileri, muhtemelen en yakın otopark olduğu için Upper Falls otoparkına yönlendiriyor. Fakat bu yol gerçek yol değil ve genelde Steam Falls’a yahut Ben Nevis’in güney yamaçlarına hakikat giden tecrübesiz yürüyüşçülerle karşılaşıyoruz; bu rotanın doruğa gittiğine inanıyorlar.“ dedi.

Uzmanlar, tecrübeli tırmanışçıların ve dağcıların bile Google Maps rotalarında zahmet yaşabileceklerini söylüyorlar. Dağ güvenliği danışmanı Heather Morning, hususla ilgili şunları söyledi: “Google Maps’e Ben Nevis yazıp ‘otomobil’ simgesine tıklayınca rotanın bir haritası açılıyor ve sizi Glen Nevis’in başındaki bir otoparka götürüyor; buradan sonrası da doruğa giden yol olarak noktalarla işaretlenmiş oluyor.

En tecrübeli dağcıları bile zorluyor

9d7b7cab0586a90ff075142680cedc23bd44911c.jpeg

Morning, açıklamasına şöyle devam etti: ”En tecrübeli dağcılar bile bu rotayı izlerken düşünce yaşar. Rota çok dik, taşlı ve yol bulunmayan bir araziyi işaretliyor ki burada görüş uzaklığı âlâ olsa bile gerçek yürüyüş çizgisini bulmak sıkıntı olabilir. Buna bulutları ve yağmuru da ekleyince Google’ın yolu ölümcül oluyor.

Bir Google sözcüsü, mevzuyla ilgili açıklamasında ”Google Maps’i güvenlik ve güvenilirlik fikriyle yaptık ve Ben Nevis’in karşılaştığı yönlendirme meselesini araştırmak için çalışıyoruz.” dedi. Bu açıklamanın akabinde rotanın Google Maps’te tekrar oluşturulması denendiğinde rota bahsedildiği üzere oluşturulmamış; Google sorunu muhtemelen çözmüş.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt