Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Google “kuantum üstünlüğüne” sahip bilgisayar geliştirdiğini açıkladı

Google “kuantum üstünlüğüne” sahip bilgisayar geliştirdiğini açıkladı

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
2236233_720x360.jpg

Alphabet Inc.'in iştirakı Google, “kuantum üstünlüğüne” sahip bir bilgisayar geliştirdiklerini ve en hızlı süper bilgisayarlarla 10 bin yıl sürecek hesaplamaların 200 saniyede yapılabildiğini açıkladı.

Google'ın kendi geliştirdiği kuantum yongasıyla gerçekleştirdiği testlerin sonuçları Çarşamba günü bilim dergisi Nature'de yayınlandı.

Google'ın mühendislik direktörü Hartmut Neven, kaleme aldığı blog yazısında “Bu kazanım yıllar süren araştırmanın ve birçok insanın kendini adamasının sonucudur.” dedi.

Neven, bu teknolojinin nasıl çalışacağını keşfetmenin de aynı zamanda yeni bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ekledi.