nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
Çağdaş insanlığın vazgeçilmez parçası olarak rahatça tanımlayabileceğimiz Google'ın CEO'su Sundar Pichai, yaptığı konuşmada bir restoranda müşteriler ve garson aralarında geçen bir olayla ilgili izlenimlerini ve bu gözlemi sonucunda ortaya attığı, sorunlara gösterme açınızı değiştirecek Hamam Böceği Teorisi'ni anlatıyor Hikayeyi ve kıssadan hisse kişisel ilerleyiş teorisini Pichai'nin ağzından dinliyoruzBir gün, restoranda oturuyordum Oturduğum sırada bir hamam böceği bir anda ortaya çıktı, uçtu ve bir kadının üzerine kondu Bayan, böceği üstünde gördükten sonradan çığlık atarak zıplamaya başladıPanik halindeki yüzü ve titreyen sesiyle zıplarken iki eliyle de hamam böceğinden kurtulmaya çalışıyorduTepkisi bulaşıcıydı, dost grubuna da onun paniği bulaştı Bu panik sarmalı sürerken bayan,*hamam böceğinden kurtulmanın yolunu buldu, böceği üzerinden savurdu ama Hamam böceği şu anda de gruptaki diğer bir kadının üzerine uçmuştuYaşanan panik senaryosu bu sefer de gruptaki diğer kadın için başladı Ta ki garson imdada yetişinceye kadar Kişiler üstünde bayrak yarışındaymış gibi el değiştiren hamam böceği garsonun üstüne zıpladıGarson bu olayla senelerdir karşılaşıyormuş gibiydi, sakince üzerindeki hamam böceğinin davranışlarını gözlemlemeye başladıSonunda herhangi bir heyecan kırıntısı taşımadan hamam böceğini parmaklarıyla alıp restoranın dışına fırlattıKahvemi yudumlarken şahit olduğum bu görünüm zihnimde karıncalanmalara yol açtı ve düşünmeye başladımMerak etmiştim, acaba hamam böceği yaşanan bütün bu çılgın olaylardan sorumluluk sahibi tutulabilir miydi? Eğer öyleyse garson niçin hiç rahatsız olmamış, sakinliğini korumuştu?Garson, sakinliğini hiçbir şekilde bozmadan olaya yaklaşmıştıProblem hamam böceğinde değildi Irk hamam böceğinden duydukları rahatsızlığı yönetmekte başarısız olmuştu Problem insanlardaydı O vakit bunun yalnızca bu kolay olayla sınırlı olmadığını, hayatın her alanında aynı durumların yaşandığını fark ettimBabam, patronum ya da eşimin davranışları değil, bu rahatsızlıkları teftiş altında tutamıyor olmamın beni rahatsız ettiğini düşündümTrafik sıkışıklığından yaşanan rahatsızlık da aynıydı Trafik sıkışıklığı gerçekte*beni bezdirmek için kimsesiz tatmin edici değildi Ben trafik sıkışıklığının yarattığı rahatsızlık hissiyle baş edemediğim için bu olay canımı sıkıyorduProblemin kendisinden ziyade benim probleme olan yaklaşımım, problemin hayatımda yarattığı kaosun asıl sebebiydiBu hikayeden anladım fakat hayatta önüme meydana çıkan olaylarda tepki vermemeliyim Önce anlamaya çalışmalı, arkasında tepki değil, manalı bir*cevap vermeliyimGruptaki kadınlar yalnızca karşı çıktı, garson ise anladı ve bir cevap verdiTepkiler daima içgüdüsel olarak ortaya çıkar, olaylarda kontrolü yitirmemek ve sosyal ilişkilerimizde oluşacak çatlakları durdurmak için kriz anlarında tepki atamak yerine düşünmek ve bilmek hayatî tartı taşır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.