Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gorgu Kuralları İle İlgili Etkinlik

Gorgu Kuralları İle İlgili Etkinlik
0
82

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
gorgu kurallarıyla ilgili etkinlikler,

gorgu kuralları ile ilgili oyun gorgu kuralları ile ilgili tiyatro metni
(MERDİVENDEN HIZLA CIKAN AYAK SESLERİ)

OYUNCULAR: FEHİMAN, GUZİN, FİKRET, VİLDAN, İLKNUR, ONUR, GULER, HEMŞİRE, KOMŞU

Guzin:Fikret lutfen yavaş ol

Fikret:Ne olmuş abla? Hızlı mı cıkıyorum?

Guzin:Tabi ki hızlı cıkıyorsun Ayy yavaş dedim

Fikret:Abla ya her şeye karışıyorsun Hızlı cıksam ne olur?

(AYAK SESLERİ DEVAM EDER BİRAZ YAVAŞLAMIŞTIR)

Guzin: Burası hastane Fikret Her ziyaretci merenleri senin gibi cıkarsa,hastalara bu gurultu bile yeter

Fikret:Bu hastalar da cok nazlı (AYAK SESLERİ HAFİFLER)

Guzin:Hem bu gurultuden rahatsız olmak icin hasta olmaya gerek yok Sen eve girer cıkarken de dikkat etmiyorsun Apartmanda kac aile oturuyor

Fikret:Ooo saysan kucuk bir koy olur

Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpnguşun artık,gunde kac kez boyle inip cıkıp koy halkını rahatsız etmek yakışık alır mı? (AYAK SESLERİ KESİLİR) Geldik Dur sessizce girelim

(KAPI TIKIRTISI) (KAPI SESİ)

Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngHafif sesle)Ablacığım Selamun aleykum

Fehiman:Aleykum Selam Hoş geldiniz

Guzin:Annemin durumunda bir değişiklik yok mu?

Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngek yok Doktor iyileşmesinin biraz uzun surebileceğini soyledi

Fikret:Ablacığım rengi biraz duzelmiş Daha ne kadar serum alacak?

Fehiman:İyileşmesine bağlı Fikret kapıdaki gorevliler sana mudahale etmedi mi? Nasıl izin verdiler girmene?

Fikret:Tanıyorlar artık Hem onlar da farkında benim cocuk olmadığımın (Kasılır) Bugune bugun delikanlı bir kardeşiniz var

Guzin:Bu işte bir iş var Aklın beş yaşı ya gosteriyor ya gostermiyor

(DIŞARIDAN GURULTULER GELİR) (KAPI SESİ)

(YUKSEK SESLE KONUŞURLAR)

İlknur:Anneciğim,bir dahaki sefere senin kucağına oturup, ayağımı dimdik uzatırım

Vildan:Evet, ayağını kırık sanıp kapıdan gecmene kolayca izin verirler Merhaba cocuklar,ay kapıdan gecesiye mahvolduk Hadi Onur,Fikret abin de buradaymış şansından

Fehiman: (Sesi kısık) Hoş geldin Vildan Abla

Vildan:Hoş bulduk Fehiman Nasıl oldu Zişan Abla? Vallahi bir doktora gitsem bana da kac tane ameliyat yaparlar ama gitmiyorum Ben her şeye dayanmaya calışırım Onur,benim yanımda sıkışma oğlum,git Fikret abine

Fehiman:Neyin var ki Vildan Abla?

Guzin:Maşallah kanlı canlı gorunuyorsun

Vildan:Sen oyle gorunduğume bakma,sesim cıkmıyor Dedim ya,bir doktora gitsem kırk tane dert cıkacak

İlknur:Aaa Guzin Abla,bu ne?

Guzin:Bilmem,herhalde sus eşyası

İlknur:Aaa şu altını acalım Merak ediyorum

Vildan:Getir getir,acayım

İlknurimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur, ben bilirim

Onur:Abla bana ver,ver,ver

Guzin: (Kısık sesle) Cocuklar sessiz olun Hem onu bırakın, zarar gelmesin

İlknur:Onur dur ya ben acacağım

Fehiman:İlknur gurultu yapıyorsun Bak annem rahatsız oluyor Onu bırakın elinizden

Onur:Al istemiyorum Aaa Guzin Abla bu hortumu niye taktınız Zişan Teyzeye?

İlknur: (Kıkırdar) Yıkamak icin,ici cok kirlenmiş

Vildan:İlknur senden de laf cıkıyor Oğlum oradan hastaya ilac gidiyor

Onur: Ne ilacı ya,bak su akıyor İlknur

Vildan:Abla de oğlum İlknur denmez İlknur Abla O hortumun icinden akan da ilaclı su

Onur:Aaa aa bak bu aşağıda da hortum var

Guzin: (Kısık sesle)Gel bu tarafa Onur,elleme

Onur:Ya dur bakacam dur

Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur dur cekme Onur,gel bakayım bu tarafa

Vildan:Fikret hadi Onurla koridora cıkıp oynayın

Fikret:Gorevliler kızıyor Vildan Abla

Onur:Acıktım anneBen cıkmam dışarı,acıktım

Vildan:Fehiman bir şey yok mu şu cocuğa?

İlknur:Ayy ben daha cok acıktım

Guzin:Cocuklar sessiz olun,bakın annem rahatsız oluyor

Fehiman:Evet cocuklar,doktor dedi ki; “Hastanın başında kalabalık,ses olmasın

Vildan:Gideriz zaten birazdan Fehiman Cocuklar bir şeyler yesin de

(CEKMECEYİ ACAR)

Fehiman:Bir şey de kalmamış Poğaca vardı bitmiş

Vildan:Bak bak oradaki krakeri ver,onu sever Onur

Fehiman:Kraker dokulur Vildan Abla,oda şimdi temizlendi

Vildan:Bir şey olmaz,bir şey olmaz

(KAPI SESİ)

Hemşire: Bayanlar burayı kreş mi sandınız? Ne işi var cocukların burada?

Fehiman:Şeyy şeyy şimdi

Hemşire: (Oykunur) Şeyy şeyyNe bicim insanlarsınız siz? Doktor,hastanın başı sakin olmalı,demedi mi? Dışarı dışarı

Vildan:Cıkalım Gecmiş olsun Fehiman Cok uzulduk vallahi İnşallah bir daha gormezsiniz

Hemşire:Yeter,dışarıBaşka cocuğun yok muydu? Onu da getirseydin Siz de siz de,durmayın orada Cıkın bakayım

Guzin: (Kısık sesle)Abla annemin camaşırlarını alamadım

Hemşire:Hastanın nabzı iyi değil,doktoru cağırın Ne demeye başına biriktiniz? Hala burada mısınız?

Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngKısık sesle) Ben aşağıya indiririm,dışarıda bekleyin Guzin

(FON)

Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoktor babama cok kızmış Fikret “Biz bu ameliyatta cok yorulduk Duşmanı mısınız siz bu hastanın?demiş

Fikret:Babam cok uzgun abla

Guzin:Keşke annemin başından hic ayrılmasaydı

Fikret:Mecbur kalıyor,bir suru tahliller var

Guzin:Evet onların sonuclarını almak icin oradan oraya koşturuyor Coğu zaman doktorları bulamıyor yerinde

Fikret:Hep Vildan Teyzenin yuzunden

Guzin:Sade o mu Fikret? Ayşe Teyze her oradan gecişte uğruyor

Fikret:Cok komik abla; “Yol ustu,bir nefesleneyim dedimdiye giriyor

Guzin:Gorevliler de herhalde yaşlı diye goz yumuyorlar

Fikret:Gecenlerde yine gelmişti,ablama diyordu ki“Kızım icecek bir şeyler yok mu? Tam o sırada hemşire iceri girmez mi

Guzin:Eyvah eyvah

Fikret: (Taklit Eder) Ooo hanım teyze hoş geldiniz Nasılsınız? Size bir kahve getireyim hemen

Guzin:Ayşe Teyzeyi de kovalamış

Fikret:Abla ya ne bu başımıza gelen? Kovan kovana Bizi de apartmandan kovacaklar neredeyse

Guzin:Evet ama cok ses oluyor

Fikret:Gecen gece Nihat Amca alt kata inmiş bağırıyor; “Fikreeet,Onur seni cağırdı Yarın gel de mac yapın

Guzin: Sen ne dedin?

Fikret:Benim cevap vermeme gerek kalmadı,alt komşunun kapısı acıldı, “Yarını niye bekliyorsunuz? Onur şimdi buraya gelsin Şuracıkta,merende oynardınızdedi

Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoğru soylemiş Saat gecenin on ikisiydi O saatte kapı tıkırtısı bile merende yankılanıyor

Fikret:Ben gunduz bile olsa merende ses yapmamaya calışıyorum abla

Guzin:Buyukler daha cok ses yapıyor Herhalde mustakil evlerde yetişmişler,apartman usullerine alışamıyorlar

Fikret:Abla gec olmadan annemin ihtiyaclarını gotureyim Merenlerden oyle usulca ineceğim ki,sanırsın hayalet suzuluyor
(FON)

(ARALIKLI ZİL CALAR,KAPI ACILMAZ) (ISRARLA,ARALIKSIZ CALMAYA BAŞLAR)

Guler: Fehiman,Fehimaan,kıız niye sesin cıkmıyor?Fehimaan Fehimaan

Komşu:Guler Hanım sabah gordum Fehimanı,hastaneden geliyordu

Guler:Eee bir saat zile bastım acmadı kapıyı

Komşu:Cal cal,zile bi daha bas Uyumuştur o,iki gecedir uyumadım,diyordu

(ARALIKLI ZİLE BASAR,KAPIYI TIKLATIR)

Guler:Fehiman,FehimaanOklavayı getirip cama uzatsam yetişir mi? Fehimaan

Komşu:Boş ver boş ver Guler Hanım benim canım sıkılıyor,cıkıp carşıda bir dolanalım mı?

(FON)

(ZİL SESİ İKİ UC KEZ ARALIKLI CALAR)

Fehiman:Geldim geldim (KAPI SESİ) Ooo Guler Teyze

Guler:Neredesin kız? Ne o,bir yere mi cıkıyorsun?

Fehiman:Evet uykuda kalmışım,annemin yemek saati yaklaşmış Nasıl acele hazırlandım

Guler:Şu salonda oturalım bari Buranın da tozunu almamışsınız

Fehiman:Cok derin uyumuşum,hic ev işine vakit kalmadı Şimdi Guzin gelir yapar

Guler:Eee ne yapıyorsun? Kız kac saat kapıyı caldım,camı dovdum oklavaylan acmadın kapıyı

Fehiman:Oyle mi? Dedim ya derin uyumuşum Bir şey mi vardı?

Guler:Yook bakam dedim,annen nasıl oldu? Kız numaranızı bilmiyordum,bilseydim telefon acardım

Fehiman:Hıı o zaman uyanırdım belki

Guler:Uuuh sen de bu uyku varken telefonla da uyanmazdın Aysel dedi, “Kalk gidip carşıda,pazarda dolaşakCanım istemedi Kim ustunu başını değiştirecek

Fehiman:Şeyy Guler Teyze gec kaldım Annemin yemek yemesi gerekiyor,ilac vakti yaklaştı

Guler:Hıı sen mi yediriyorsun yemeklerini? Yedir yedir sevaptır Onu soyleyeyim dedim Kapıyı cal cal acılmadı Bir sorayım dedim

Fehiman:Annem iyi,birkac gune dikişleri alınır

Guler:He kız Allah yuzunuze baktı Tovbe Ya Rabbim,aslan gibi kadın,tepe ustu gidecekti az daha Goze mi geldi ne oldu?

Fehiman: Allah imtihan ediyor

Guler:Kız yok yok,goze geldi,duşmanı mı yok? Devrilesiceler Gidem bari,onu diyecem işte,nazar kız nazar Bişey mişey lazım olursa seslen ha Ne var kız şurada kapı komşuyuz Hic cekinme Bişey lazım mı? Hı kız soyle

Fehiman:Sağ ol Guler Teyze olursa soylerim

Guler:Soylemiyosun ya Ne var bak adam adama bu gunde lazım Tovbe tovbe ocağınız sonecekti,kem gozlere lanet De ha, bişey lazımsa de

Fehiman: (Kısık sesle) Golge etmeyin Guler Teyze

Guler:Hıı ne diyorsun? Allahını seversen soyle Gidem de akşam Ahmet Amcanla gelem,uzun uzun otururuz o zaman Sen hadi git de bak annene
(FON)

(CATAL KAŞIK SESLERİ)

Guzin:Abla tozları bile alamadım

Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngYEMEK YERKEN KONUŞUR) Guya da kapı uc sefer calınıp,acılmazsa geri donulur

Guzin:Ne ucu ne beşi Fikret Acıncaya kadar ısrarla calıyorlar Ben de sanıyorum ki onemli bir şey var

Fikret: Abla, hic “Musait misin? diye sormadan da iceri giriyorlar Ben olsam giremem (YEMEK YEMEYE DEVAM EDER)

Guzin:Ayy ben buyur etseler bile girmeye cekinirim

Fikret: (YİYEREK KONUŞUR) Valla biz iceri buyur etmezsek kapıyı ittirip yine girerler

Fehiman:Şımarmayın,yeter Biliyorsunuz annemi sormaya geliyorlarHem Fikret sen de bir daha Halime Teyzeyle konuşurken dikkat et “Siz diye hitap etmen gerekirdi

Fikret: (AĞZI DOLU) Hıı annemi sormaya geliyorlar

Guzin:Ne sorması abla “Canım sıkıldı,bir uğrayayım dedimdiye gelen gelene Bundan sonra gizli gizli hasta olalım tamam mı?

Fikret: (YERKEN BAĞIRIR) Aaa bu ne ya, abla pilavdan taş cıktı Bak bak kocaman

Fehiman: (Yorgun) İyi,bırak kenara

Fikret:İyi mi? Hep boyle oluyor

Guzin:Fikret yoğurdu yediğin gibi pilavı da burnunla yersen artık ağzına taş maş gelmez

Fehiman:Bence de,ne o burnunun hali? Yoğurt icinde

Fikret:Yok ya,bir damla değmiş diye burnumla mı yiyorum?

Fehiman:Fikret sus artık Oyle gurultulu yemek yiyorsun ki neredeyse sofrayı bırakıp kacacağım

Guzin:Ustelik her tarafı batırıyorsun Ortunun haline bak Bundan sonra