gorgu kurallarıyla ilgili etkinlikler,
gorgu kuralları ile ilgili oyun gorgu kuralları ile ilgili tiyatro metni
(MERDİVENDEN HIZLA CIKAN AYAK SESLERİ)
OYUNCULAR: FEHİMAN, GUZİN, FİKRET, VİLDAN, İLKNUR, ONUR, GULER, HEMŞİRE, KOMŞU
Guzin:Fikret lutfen yavaş ol
Fikret:Ne olmuş abla? Hızlı mı cıkıyorum?
Guzin:Tabi ki hızlı cıkıyorsun Ayy yavaş dedim
Fikret:Abla ya her şeye karışıyorsun Hızlı cıksam ne olur?
(AYAK SESLERİ DEVAM EDER BİRAZ YAVAŞLAMIŞTIR)
Guzin: Burası hastane Fikret Her ziyaretci merenleri senin gibi cıkarsa,hastalara bu gurultu bile yeter
Fikret:Bu hastalar da cok nazlı (AYAK SESLERİ HAFİFLER)
Guzin:Hem bu gurultuden rahatsız olmak icin hasta olmaya gerek yok Sen eve girer cıkarken de dikkat etmiyorsun Apartmanda kac aile oturuyor
Fikret:Ooo saysan kucuk bir koy olur
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpnguşun artık,gunde kac kez boyle inip cıkıp koy halkını rahatsız etmek yakışık alır mı? (AYAK SESLERİ KESİLİR) Geldik Dur sessizce girelim
(KAPI TIKIRTISI) (KAPI SESİ)
Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngHafif sesle)Ablacığım Selamun aleykum
Fehiman:Aleykum Selam Hoş geldiniz
Guzin:Annemin durumunda bir değişiklik yok mu?
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngek yok Doktor iyileşmesinin biraz uzun surebileceğini soyledi
Fikret:Ablacığım rengi biraz duzelmiş Daha ne kadar serum alacak?
Fehiman:İyileşmesine bağlı Fikret kapıdaki gorevliler sana mudahale etmedi mi? Nasıl izin verdiler girmene?
Fikret:Tanıyorlar artık Hem onlar da farkında benim cocuk olmadığımın (Kasılır) Bugune bugun delikanlı bir kardeşiniz var
Guzin:Bu işte bir iş var Aklın beş yaşı ya gosteriyor ya gostermiyor
(DIŞARIDAN GURULTULER GELİR) (KAPI SESİ)
(YUKSEK SESLE KONUŞURLAR)
İlknur:Anneciğim,bir dahaki sefere senin kucağına oturup, ayağımı dimdik uzatırım
Vildan:Evet, ayağını kırık sanıp kapıdan gecmene kolayca izin verirler Merhaba cocuklar,ay kapıdan gecesiye mahvolduk Hadi Onur,Fikret abin de buradaymış şansından
Fehiman: (Sesi kısık) Hoş geldin Vildan Abla
Vildan:Hoş bulduk Fehiman Nasıl oldu Zişan Abla? Vallahi bir doktora gitsem bana da kac tane ameliyat yaparlar ama gitmiyorum Ben her şeye dayanmaya calışırım Onur,benim yanımda sıkışma oğlum,git Fikret abine
Fehiman:Neyin var ki Vildan Abla?
Guzin:Maşallah kanlı canlı gorunuyorsun
Vildan:Sen oyle gorunduğume bakma,sesim cıkmıyor Dedim ya,bir doktora gitsem kırk tane dert cıkacak
İlknur:Aaa Guzin Abla,bu ne?
Guzin:Bilmem,herhalde sus eşyası
İlknur:Aaa şu altını acalım Merak ediyorum
Vildan:Getir getir,acayım
İlknurimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur, ben bilirim
Onur:Abla bana ver,ver,ver
Guzin: (Kısık sesle) Cocuklar sessiz olun Hem onu bırakın, zarar gelmesin
İlknur:Onur dur ya ben acacağım
Fehiman:İlknur gurultu yapıyorsun Bak annem rahatsız oluyor Onu bırakın elinizden
Onur:Al istemiyorum Aaa Guzin Abla bu hortumu niye taktınız Zişan Teyzeye?
İlknur: (Kıkırdar) Yıkamak icin,ici cok kirlenmiş
Vildan:İlknur senden de laf cıkıyor Oğlum oradan hastaya ilac gidiyor
Onur: Ne ilacı ya,bak su akıyor İlknur
Vildan:Abla de oğlum İlknur denmez İlknur Abla O hortumun icinden akan da ilaclı su
Onur:Aaa aa bak bu aşağıda da hortum var
Guzin: (Kısık sesle)Gel bu tarafa Onur,elleme
Onur:Ya dur bakacam dur
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur dur cekme Onur,gel bakayım bu tarafa
Vildan:Fikret hadi Onurla koridora cıkıp oynayın
Fikret:Gorevliler kızıyor Vildan Abla
Onur:Acıktım anneBen cıkmam dışarı,acıktım
Vildan:Fehiman bir şey yok mu şu cocuğa?
İlknur:Ayy ben daha cok acıktım
Guzin:Cocuklar sessiz olun,bakın annem rahatsız oluyor
Fehiman:Evet cocuklar,doktor dedi ki; Hastanın başında kalabalık,ses olmasın
Vildan:Gideriz zaten birazdan Fehiman Cocuklar bir şeyler yesin de
(CEKMECEYİ ACAR)
Fehiman:Bir şey de kalmamış Poğaca vardı bitmiş
Vildan:Bak bak oradaki krakeri ver,onu sever Onur
Fehiman:Kraker dokulur Vildan Abla,oda şimdi temizlendi
Vildan:Bir şey olmaz,bir şey olmaz
(KAPI SESİ)
Hemşire: Bayanlar burayı kreş mi sandınız? Ne işi var cocukların burada?
Fehiman:Şeyy şeyy şimdi
Hemşire: (Oykunur) Şeyy şeyyNe bicim insanlarsınız siz? Doktor,hastanın başı sakin olmalı,demedi mi? Dışarı dışarı
Vildan:Cıkalım Gecmiş olsun Fehiman Cok uzulduk vallahi İnşallah bir daha gormezsiniz
Hemşire:Yeter,dışarıBaşka cocuğun yok muydu? Onu da getirseydin Siz de siz de,durmayın orada Cıkın bakayım
Guzin: (Kısık sesle)Abla annemin camaşırlarını alamadım
Hemşire:Hastanın nabzı iyi değil,doktoru cağırın Ne demeye başına biriktiniz? Hala burada mısınız?
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngKısık sesle) Ben aşağıya indiririm,dışarıda bekleyin Guzin
(FON)
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoktor babama cok kızmış Fikret Biz bu ameliyatta cok yorulduk Duşmanı mısınız siz bu hastanın?demiş
Fikret:Babam cok uzgun abla
Guzin:Keşke annemin başından hic ayrılmasaydı
Fikret:Mecbur kalıyor,bir suru tahliller var
Guzin:Evet onların sonuclarını almak icin oradan oraya koşturuyor Coğu zaman doktorları bulamıyor yerinde
Fikret:Hep Vildan Teyzenin yuzunden
Guzin:Sade o mu Fikret? Ayşe Teyze her oradan gecişte uğruyor
Fikret:Cok komik abla; Yol ustu,bir nefesleneyim dedimdiye giriyor
Guzin:Gorevliler de herhalde yaşlı diye goz yumuyorlar
Fikret:Gecenlerde yine gelmişti,ablama diyordu kiKızım icecek bir şeyler yok mu? Tam o sırada hemşire iceri girmez mi
Guzin:Eyvah eyvah
Fikret: (Taklit Eder) Ooo hanım teyze hoş geldiniz Nasılsınız? Size bir kahve getireyim hemen
Guzin:Ayşe Teyzeyi de kovalamış
Fikret:Abla ya ne bu başımıza gelen? Kovan kovana Bizi de apartmandan kovacaklar neredeyse
Guzin:Evet ama cok ses oluyor
Fikret:Gecen gece Nihat Amca alt kata inmiş bağırıyor; Fikreeet,Onur seni cağırdı Yarın gel de mac yapın
Guzin: Sen ne dedin?
Fikret:Benim cevap vermeme gerek kalmadı,alt komşunun kapısı acıldı, Yarını niye bekliyorsunuz? Onur şimdi buraya gelsin Şuracıkta,merende oynardınızdedi
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoğru soylemiş Saat gecenin on ikisiydi O saatte kapı tıkırtısı bile merende yankılanıyor
Fikret:Ben gunduz bile olsa merende ses yapmamaya calışıyorum abla
Guzin:Buyukler daha cok ses yapıyor Herhalde mustakil evlerde yetişmişler,apartman usullerine alışamıyorlar
Fikret:Abla gec olmadan annemin ihtiyaclarını gotureyim Merenlerden oyle usulca ineceğim ki,sanırsın hayalet suzuluyor
(FON)
(ARALIKLI ZİL CALAR,KAPI ACILMAZ) (ISRARLA,ARALIKSIZ CALMAYA BAŞLAR)
Guler: Fehiman,Fehimaan,kıız niye sesin cıkmıyor?Fehimaan Fehimaan
Komşu:Guler Hanım sabah gordum Fehimanı,hastaneden geliyordu
Guler:Eee bir saat zile bastım acmadı kapıyı
Komşu:Cal cal,zile bi daha bas Uyumuştur o,iki gecedir uyumadım,diyordu
(ARALIKLI ZİLE BASAR,KAPIYI TIKLATIR)
Guler:Fehiman,FehimaanOklavayı getirip cama uzatsam yetişir mi? Fehimaan
Komşu:Boş ver boş ver Guler Hanım benim canım sıkılıyor,cıkıp carşıda bir dolanalım mı?
(FON)
(ZİL SESİ İKİ UC KEZ ARALIKLI CALAR)
Fehiman:Geldim geldim (KAPI SESİ) Ooo Guler Teyze
Guler:Neredesin kız? Ne o,bir yere mi cıkıyorsun?
Fehiman:Evet uykuda kalmışım,annemin yemek saati yaklaşmış Nasıl acele hazırlandım
Guler:Şu salonda oturalım bari Buranın da tozunu almamışsınız
Fehiman:Cok derin uyumuşum,hic ev işine vakit kalmadı Şimdi Guzin gelir yapar
Guler:Eee ne yapıyorsun? Kız kac saat kapıyı caldım,camı dovdum oklavaylan acmadın kapıyı
Fehiman:Oyle mi? Dedim ya derin uyumuşum Bir şey mi vardı?
Guler:Yook bakam dedim,annen nasıl oldu? Kız numaranızı bilmiyordum,bilseydim telefon acardım
Fehiman:Hıı o zaman uyanırdım belki
Guler:Uuuh sen de bu uyku varken telefonla da uyanmazdın Aysel dedi, Kalk gidip carşıda,pazarda dolaşakCanım istemedi Kim ustunu başını değiştirecek
Fehiman:Şeyy Guler Teyze gec kaldım Annemin yemek yemesi gerekiyor,ilac vakti yaklaştı
Guler:Hıı sen mi yediriyorsun yemeklerini? Yedir yedir sevaptır Onu soyleyeyim dedim Kapıyı cal cal acılmadı Bir sorayım dedim
Fehiman:Annem iyi,birkac gune dikişleri alınır
Guler:He kız Allah yuzunuze baktı Tovbe Ya Rabbim,aslan gibi kadın,tepe ustu gidecekti az daha Goze mi geldi ne oldu?
Fehiman: Allah imtihan ediyor
Guler:Kız yok yok,goze geldi,duşmanı mı yok? Devrilesiceler Gidem bari,onu diyecem işte,nazar kız nazar Bişey mişey lazım olursa seslen ha Ne var kız şurada kapı komşuyuz Hic cekinme Bişey lazım mı? Hı kız soyle
Fehiman:Sağ ol Guler Teyze olursa soylerim
Guler:Soylemiyosun ya Ne var bak adam adama bu gunde lazım Tovbe tovbe ocağınız sonecekti,kem gozlere lanet De ha, bişey lazımsa de
Fehiman: (Kısık sesle) Golge etmeyin Guler Teyze
Guler:Hıı ne diyorsun? Allahını seversen soyle Gidem de akşam Ahmet Amcanla gelem,uzun uzun otururuz o zaman Sen hadi git de bak annene
(FON)
(CATAL KAŞIK SESLERİ)
Guzin:Abla tozları bile alamadım
Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngYEMEK YERKEN KONUŞUR) Guya da kapı uc sefer calınıp,acılmazsa geri donulur
Guzin:Ne ucu ne beşi Fikret Acıncaya kadar ısrarla calıyorlar Ben de sanıyorum ki onemli bir şey var
Fikret: Abla, hic Musait misin? diye sormadan da iceri giriyorlar Ben olsam giremem (YEMEK YEMEYE DEVAM EDER)
Guzin:Ayy ben buyur etseler bile girmeye cekinirim
Fikret: (YİYEREK KONUŞUR) Valla biz iceri buyur etmezsek kapıyı ittirip yine girerler
Fehiman:Şımarmayın,yeter Biliyorsunuz annemi sormaya geliyorlarHem Fikret sen de bir daha Halime Teyzeyle konuşurken dikkat et Siz diye hitap etmen gerekirdi
Fikret: (AĞZI DOLU) Hıı annemi sormaya geliyorlar
Guzin:Ne sorması abla Canım sıkıldı,bir uğrayayım dedimdiye gelen gelene Bundan sonra gizli gizli hasta olalım tamam mı?
Fikret: (YERKEN BAĞIRIR) Aaa bu ne ya, abla pilavdan taş cıktı Bak bak kocaman
Fehiman: (Yorgun) İyi,bırak kenara
Fikret:İyi mi? Hep boyle oluyor
Guzin:Fikret yoğurdu yediğin gibi pilavı da burnunla yersen artık ağzına taş maş gelmez
Fehiman:Bence de,ne o burnunun hali? Yoğurt icinde
Fikret:Yok ya,bir damla değmiş diye burnumla mı yiyorum?
Fehiman:Fikret sus artık Oyle gurultulu yemek yiyorsun ki neredeyse sofrayı bırakıp kacacağım
Guzin:Ustelik her tarafı batırıyorsun Ortunun haline bak Bundan sonra
gorgu kuralları ile ilgili oyun gorgu kuralları ile ilgili tiyatro metni
(MERDİVENDEN HIZLA CIKAN AYAK SESLERİ)
OYUNCULAR: FEHİMAN, GUZİN, FİKRET, VİLDAN, İLKNUR, ONUR, GULER, HEMŞİRE, KOMŞU
Guzin:Fikret lutfen yavaş ol
Fikret:Ne olmuş abla? Hızlı mı cıkıyorum?
Guzin:Tabi ki hızlı cıkıyorsun Ayy yavaş dedim
Fikret:Abla ya her şeye karışıyorsun Hızlı cıksam ne olur?
(AYAK SESLERİ DEVAM EDER BİRAZ YAVAŞLAMIŞTIR)
Guzin: Burası hastane Fikret Her ziyaretci merenleri senin gibi cıkarsa,hastalara bu gurultu bile yeter
Fikret:Bu hastalar da cok nazlı (AYAK SESLERİ HAFİFLER)
Guzin:Hem bu gurultuden rahatsız olmak icin hasta olmaya gerek yok Sen eve girer cıkarken de dikkat etmiyorsun Apartmanda kac aile oturuyor
Fikret:Ooo saysan kucuk bir koy olur
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpnguşun artık,gunde kac kez boyle inip cıkıp koy halkını rahatsız etmek yakışık alır mı? (AYAK SESLERİ KESİLİR) Geldik Dur sessizce girelim
(KAPI TIKIRTISI) (KAPI SESİ)
Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngHafif sesle)Ablacığım Selamun aleykum
Fehiman:Aleykum Selam Hoş geldiniz
Guzin:Annemin durumunda bir değişiklik yok mu?
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngek yok Doktor iyileşmesinin biraz uzun surebileceğini soyledi
Fikret:Ablacığım rengi biraz duzelmiş Daha ne kadar serum alacak?
Fehiman:İyileşmesine bağlı Fikret kapıdaki gorevliler sana mudahale etmedi mi? Nasıl izin verdiler girmene?
Fikret:Tanıyorlar artık Hem onlar da farkında benim cocuk olmadığımın (Kasılır) Bugune bugun delikanlı bir kardeşiniz var
Guzin:Bu işte bir iş var Aklın beş yaşı ya gosteriyor ya gostermiyor
(DIŞARIDAN GURULTULER GELİR) (KAPI SESİ)
(YUKSEK SESLE KONUŞURLAR)
İlknur:Anneciğim,bir dahaki sefere senin kucağına oturup, ayağımı dimdik uzatırım
Vildan:Evet, ayağını kırık sanıp kapıdan gecmene kolayca izin verirler Merhaba cocuklar,ay kapıdan gecesiye mahvolduk Hadi Onur,Fikret abin de buradaymış şansından
Fehiman: (Sesi kısık) Hoş geldin Vildan Abla
Vildan:Hoş bulduk Fehiman Nasıl oldu Zişan Abla? Vallahi bir doktora gitsem bana da kac tane ameliyat yaparlar ama gitmiyorum Ben her şeye dayanmaya calışırım Onur,benim yanımda sıkışma oğlum,git Fikret abine
Fehiman:Neyin var ki Vildan Abla?
Guzin:Maşallah kanlı canlı gorunuyorsun
Vildan:Sen oyle gorunduğume bakma,sesim cıkmıyor Dedim ya,bir doktora gitsem kırk tane dert cıkacak
İlknur:Aaa Guzin Abla,bu ne?
Guzin:Bilmem,herhalde sus eşyası
İlknur:Aaa şu altını acalım Merak ediyorum
Vildan:Getir getir,acayım
İlknurimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur, ben bilirim
Onur:Abla bana ver,ver,ver
Guzin: (Kısık sesle) Cocuklar sessiz olun Hem onu bırakın, zarar gelmesin
İlknur:Onur dur ya ben acacağım
Fehiman:İlknur gurultu yapıyorsun Bak annem rahatsız oluyor Onu bırakın elinizden
Onur:Al istemiyorum Aaa Guzin Abla bu hortumu niye taktınız Zişan Teyzeye?
İlknur: (Kıkırdar) Yıkamak icin,ici cok kirlenmiş
Vildan:İlknur senden de laf cıkıyor Oğlum oradan hastaya ilac gidiyor
Onur: Ne ilacı ya,bak su akıyor İlknur
Vildan:Abla de oğlum İlknur denmez İlknur Abla O hortumun icinden akan da ilaclı su
Onur:Aaa aa bak bu aşağıda da hortum var
Guzin: (Kısık sesle)Gel bu tarafa Onur,elleme
Onur:Ya dur bakacam dur
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngur dur cekme Onur,gel bakayım bu tarafa
Vildan:Fikret hadi Onurla koridora cıkıp oynayın
Fikret:Gorevliler kızıyor Vildan Abla
Onur:Acıktım anneBen cıkmam dışarı,acıktım
Vildan:Fehiman bir şey yok mu şu cocuğa?
İlknur:Ayy ben daha cok acıktım
Guzin:Cocuklar sessiz olun,bakın annem rahatsız oluyor
Fehiman:Evet cocuklar,doktor dedi ki; Hastanın başında kalabalık,ses olmasın
Vildan:Gideriz zaten birazdan Fehiman Cocuklar bir şeyler yesin de
(CEKMECEYİ ACAR)
Fehiman:Bir şey de kalmamış Poğaca vardı bitmiş
Vildan:Bak bak oradaki krakeri ver,onu sever Onur
Fehiman:Kraker dokulur Vildan Abla,oda şimdi temizlendi
Vildan:Bir şey olmaz,bir şey olmaz
(KAPI SESİ)
Hemşire: Bayanlar burayı kreş mi sandınız? Ne işi var cocukların burada?
Fehiman:Şeyy şeyy şimdi
Hemşire: (Oykunur) Şeyy şeyyNe bicim insanlarsınız siz? Doktor,hastanın başı sakin olmalı,demedi mi? Dışarı dışarı
Vildan:Cıkalım Gecmiş olsun Fehiman Cok uzulduk vallahi İnşallah bir daha gormezsiniz
Hemşire:Yeter,dışarıBaşka cocuğun yok muydu? Onu da getirseydin Siz de siz de,durmayın orada Cıkın bakayım
Guzin: (Kısık sesle)Abla annemin camaşırlarını alamadım
Hemşire:Hastanın nabzı iyi değil,doktoru cağırın Ne demeye başına biriktiniz? Hala burada mısınız?
Fehimanimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngKısık sesle) Ben aşağıya indiririm,dışarıda bekleyin Guzin
(FON)
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoktor babama cok kızmış Fikret Biz bu ameliyatta cok yorulduk Duşmanı mısınız siz bu hastanın?demiş
Fikret:Babam cok uzgun abla
Guzin:Keşke annemin başından hic ayrılmasaydı
Fikret:Mecbur kalıyor,bir suru tahliller var
Guzin:Evet onların sonuclarını almak icin oradan oraya koşturuyor Coğu zaman doktorları bulamıyor yerinde
Fikret:Hep Vildan Teyzenin yuzunden
Guzin:Sade o mu Fikret? Ayşe Teyze her oradan gecişte uğruyor
Fikret:Cok komik abla; Yol ustu,bir nefesleneyim dedimdiye giriyor
Guzin:Gorevliler de herhalde yaşlı diye goz yumuyorlar
Fikret:Gecenlerde yine gelmişti,ablama diyordu kiKızım icecek bir şeyler yok mu? Tam o sırada hemşire iceri girmez mi
Guzin:Eyvah eyvah
Fikret: (Taklit Eder) Ooo hanım teyze hoş geldiniz Nasılsınız? Size bir kahve getireyim hemen
Guzin:Ayşe Teyzeyi de kovalamış
Fikret:Abla ya ne bu başımıza gelen? Kovan kovana Bizi de apartmandan kovacaklar neredeyse
Guzin:Evet ama cok ses oluyor
Fikret:Gecen gece Nihat Amca alt kata inmiş bağırıyor; Fikreeet,Onur seni cağırdı Yarın gel de mac yapın
Guzin: Sen ne dedin?
Fikret:Benim cevap vermeme gerek kalmadı,alt komşunun kapısı acıldı, Yarını niye bekliyorsunuz? Onur şimdi buraya gelsin Şuracıkta,merende oynardınızdedi
Guzinimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngoğru soylemiş Saat gecenin on ikisiydi O saatte kapı tıkırtısı bile merende yankılanıyor
Fikret:Ben gunduz bile olsa merende ses yapmamaya calışıyorum abla
Guzin:Buyukler daha cok ses yapıyor Herhalde mustakil evlerde yetişmişler,apartman usullerine alışamıyorlar
Fikret:Abla gec olmadan annemin ihtiyaclarını gotureyim Merenlerden oyle usulca ineceğim ki,sanırsın hayalet suzuluyor
(FON)
(ARALIKLI ZİL CALAR,KAPI ACILMAZ) (ISRARLA,ARALIKSIZ CALMAYA BAŞLAR)
Guler: Fehiman,Fehimaan,kıız niye sesin cıkmıyor?Fehimaan Fehimaan
Komşu:Guler Hanım sabah gordum Fehimanı,hastaneden geliyordu
Guler:Eee bir saat zile bastım acmadı kapıyı
Komşu:Cal cal,zile bi daha bas Uyumuştur o,iki gecedir uyumadım,diyordu
(ARALIKLI ZİLE BASAR,KAPIYI TIKLATIR)
Guler:Fehiman,FehimaanOklavayı getirip cama uzatsam yetişir mi? Fehimaan
Komşu:Boş ver boş ver Guler Hanım benim canım sıkılıyor,cıkıp carşıda bir dolanalım mı?
(FON)
(ZİL SESİ İKİ UC KEZ ARALIKLI CALAR)
Fehiman:Geldim geldim (KAPI SESİ) Ooo Guler Teyze
Guler:Neredesin kız? Ne o,bir yere mi cıkıyorsun?
Fehiman:Evet uykuda kalmışım,annemin yemek saati yaklaşmış Nasıl acele hazırlandım
Guler:Şu salonda oturalım bari Buranın da tozunu almamışsınız
Fehiman:Cok derin uyumuşum,hic ev işine vakit kalmadı Şimdi Guzin gelir yapar
Guler:Eee ne yapıyorsun? Kız kac saat kapıyı caldım,camı dovdum oklavaylan acmadın kapıyı
Fehiman:Oyle mi? Dedim ya derin uyumuşum Bir şey mi vardı?
Guler:Yook bakam dedim,annen nasıl oldu? Kız numaranızı bilmiyordum,bilseydim telefon acardım
Fehiman:Hıı o zaman uyanırdım belki
Guler:Uuuh sen de bu uyku varken telefonla da uyanmazdın Aysel dedi, Kalk gidip carşıda,pazarda dolaşakCanım istemedi Kim ustunu başını değiştirecek
Fehiman:Şeyy Guler Teyze gec kaldım Annemin yemek yemesi gerekiyor,ilac vakti yaklaştı
Guler:Hıı sen mi yediriyorsun yemeklerini? Yedir yedir sevaptır Onu soyleyeyim dedim Kapıyı cal cal acılmadı Bir sorayım dedim
Fehiman:Annem iyi,birkac gune dikişleri alınır
Guler:He kız Allah yuzunuze baktı Tovbe Ya Rabbim,aslan gibi kadın,tepe ustu gidecekti az daha Goze mi geldi ne oldu?
Fehiman: Allah imtihan ediyor
Guler:Kız yok yok,goze geldi,duşmanı mı yok? Devrilesiceler Gidem bari,onu diyecem işte,nazar kız nazar Bişey mişey lazım olursa seslen ha Ne var kız şurada kapı komşuyuz Hic cekinme Bişey lazım mı? Hı kız soyle
Fehiman:Sağ ol Guler Teyze olursa soylerim
Guler:Soylemiyosun ya Ne var bak adam adama bu gunde lazım Tovbe tovbe ocağınız sonecekti,kem gozlere lanet De ha, bişey lazımsa de
Fehiman: (Kısık sesle) Golge etmeyin Guler Teyze
Guler:Hıı ne diyorsun? Allahını seversen soyle Gidem de akşam Ahmet Amcanla gelem,uzun uzun otururuz o zaman Sen hadi git de bak annene
(FON)
(CATAL KAŞIK SESLERİ)
Guzin:Abla tozları bile alamadım
Fikretimagesgorgukurallariileilgilietkinlik5afe41830895dpngYEMEK YERKEN KONUŞUR) Guya da kapı uc sefer calınıp,acılmazsa geri donulur
Guzin:Ne ucu ne beşi Fikret Acıncaya kadar ısrarla calıyorlar Ben de sanıyorum ki onemli bir şey var
Fikret: Abla, hic Musait misin? diye sormadan da iceri giriyorlar Ben olsam giremem (YEMEK YEMEYE DEVAM EDER)
Guzin:Ayy ben buyur etseler bile girmeye cekinirim
Fikret: (YİYEREK KONUŞUR) Valla biz iceri buyur etmezsek kapıyı ittirip yine girerler
Fehiman:Şımarmayın,yeter Biliyorsunuz annemi sormaya geliyorlarHem Fikret sen de bir daha Halime Teyzeyle konuşurken dikkat et Siz diye hitap etmen gerekirdi
Fikret: (AĞZI DOLU) Hıı annemi sormaya geliyorlar
Guzin:Ne sorması abla Canım sıkıldı,bir uğrayayım dedimdiye gelen gelene Bundan sonra gizli gizli hasta olalım tamam mı?
Fikret: (YERKEN BAĞIRIR) Aaa bu ne ya, abla pilavdan taş cıktı Bak bak kocaman
Fehiman: (Yorgun) İyi,bırak kenara
Fikret:İyi mi? Hep boyle oluyor
Guzin:Fikret yoğurdu yediğin gibi pilavı da burnunla yersen artık ağzına taş maş gelmez
Fehiman:Bence de,ne o burnunun hali? Yoğurt icinde
Fikret:Yok ya,bir damla değmiş diye burnumla mı yiyorum?
Fehiman:Fikret sus artık Oyle gurultulu yemek yiyorsun ki neredeyse sofrayı bırakıp kacacağım
Guzin:Ustelik her tarafı batırıyorsun Ortunun haline bak Bundan sonra