Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

GÖrme ÖzÜrlÜler Kendİ BaŞlarina Gezİp DolaŞabİlİrler Mİ ?

GÖrme ÖzÜrlÜler Kendİ BaŞlarina Gezİp DolaŞabİlİrler Mİ ?
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
GÖrme ÖzÜrlÜler Kendİ BaŞlarina Gezİp DolaŞabİlİrler Mİ ? Uyumlu bir çevrede bir takım koşulların ve olanakların sağlanması halinde görme özürlülerin de bir yerden bir yere kendi başlarına gidebilmeleri mümkündür Görme özürlüler kendi başlarına gezip gezmek için beyaz renkli, metalden ya da plastikten yapılmış bir baston kullanırlar Bu baston katlanıp çantaya yada cebe konulabilir Baston kullanarak gezebilmek için özel bir eğitim gerekmektedir Oysa bir takım görme özürlüler herhangi bir eğitim almadan da kendi kendilerine beyaz baston kullanımını öğrenebilmektedirler Görme özürlü çocuğu olan aileler minik yaştan itibaren bu çocuklarını baston kullanarak gezip dolaşmaya alıştırmalıdırlar Okullarda da öğretmenler birinci sınıftan itibaren bu gibi çocukların baston kullanma alışkanlığı kazanmalarını sağlamalıdırlar Huysuz takdirde onlara ileri yaşlarda baston kullanmanın benimsetilmesi zorlaşmaktadır Baston kullanmadan gezip gezmek görme özürlü bir kişi için epeyce tehlikeli kazalara yol açmaktadır Bazı gelişmiş ülkelerde görme özürlülerin rahatça gezebilmeleri için özel olarak yetiştirilmiş rehber köpeklerde kullanılmaktadır Fakat bu uygulama ülkemizde az önce mevcut değildir