Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

GÖrme ÖzÜrlÜlere KarŞi Nasil Davranmaliyiz ?

GÖrme ÖzÜrlÜlere KarŞi Nasil Davranmaliyiz ?
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
GÖrme ÖzÜrlÜlere KarŞi Nasil Davranmaliyiz ? engellilere nasıl davranmalıyız özürlülere nasıl davranmalıyız küçüklere küçüklerimize Bir görme özürlüye yardım etmek istiyorsanız aşağıdaki bilgileri edinmeli ve onlara uygun bir şekilde hareket etmelisiniz * Yürürken siz onun koluna değil, o sizin kolunuza girmelidir Zira kaldırım kenarı veya mereni anlaması için yarım adım gerinizden gelmelidir Meren inerken eğer varsa tırabzandan yararlanmak isteyebilir Kaldırım iniş ve çıkışlarında kesintisiz sözlü uyarılara lüzum yoktur O sizi yarım adım geriden izlediği için azıcık yavaşlamanız yeterlidir * Ona ismiyle hitap ediniz Huysuz halde kiminle konuştuğunuzu anlamayabilir Konuşurken görmek veya âmâ gibi kelimeleri kullanmaktan çekinmeyin ve yanından ayrılacağınız vakit sözlü olarak bildiriniz * Eğer size yol veya istikamet sorarsa sözcüklerle kesin ve apaçık izah edeniz El ile işaret etmenin veya göze hitap eden işaretler kullanmanın yararı yoktur Görme özürlü birini uzakta bağırarak yönlendirmeniz keza rencide edici hem de risk yaratıcı olabilir Olanağınız varsa yardımcı olmak için yanında gidiniz Duraklarda hangi otobüsün geldiğini öğrenmek isteyip istemediğini sorabilirsiniz Sizin otobüsünüz daha önce gelirse ayrılacağınızı mutlaka belirtiniz Yardıma ihtiyacı olmayan bir görme özürlüye yardımcı olmaya kalkışmanız yalnızca size zaman kaybettirir kapıları güya açık bırakmayınız Onunla daha önce tanımadığı bir odaya girerseniz onu odanın ortasında yalnız bırakmayınız Bir sandalye ya da koltuğa dek götürünüz * Yemekte et varsa, kesmekte yardım isteyip istemediğini sorabilirsiniz, yemeklerin yerini uzun uzadıya tarif ediniz * Yatılı konuk olarak evinize geldiğinde ona tuvaletin, gardırobun, pencerenin, prizin ve elektrik düğmesinin yerlerini gösteriniz Hem lambaların açık olup olmadığını kavramak isteyebilir * Eğer arzu ederseniz sizinle körlük hakkında konuşabilir lakin bu eski bir hikayedir Sizin olduğu gibi görmeyeninde alaka duyduğu çoğu konu vardır  

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt