iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*1 paket yaş maya
*2 su bardağı ılık su
*Tuz
*Aldığı kadar un (açılabilecek kıvamda olması lazım)
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Gözleme (Kastamonu) Tarifi Yapılışı Gözleme hamuru için tüm malzemeler yoğurulur, mayalanması için sıcak bir ortamda bir süre bekletilir Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ve servis tabağı büyüklüğünde ister oklava ister merdane ile tek tek açılır Açılan her hamur 5 dk kadar temiz bir örtünün arasında dinlendirilir (bu aşamada hem mayalanıyor hem de hamurun fazla unu dökülüyor) Bezin arasında mayalanan gözlemeler kızgın teflon tavaya alınır (biz saç tava kullandık) Bir tarafı yağsız kızardıktan sonra diğer tarafı kızarırken 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökülür ve tekrar çevrilirHer iki tarafı kızaran gözleme soğutmadan servise sunulur Dileyen hamuru pişirmeden arasına soğanla ve baharatlarla kavrulmuş kıyma da koyabilir Afiyet Olsun…
*1 paket yaş maya
*2 su bardağı ılık su
*Tuz
*Aldığı kadar un (açılabilecek kıvamda olması lazım)
Kızartmak için
*Sıvı yağ
Gözleme (Kastamonu) Tarifi Yapılışı Gözleme hamuru için tüm malzemeler yoğurulur, mayalanması için sıcak bir ortamda bir süre bekletilir Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ve servis tabağı büyüklüğünde ister oklava ister merdane ile tek tek açılır Açılan her hamur 5 dk kadar temiz bir örtünün arasında dinlendirilir (bu aşamada hem mayalanıyor hem de hamurun fazla unu dökülüyor) Bezin arasında mayalanan gözlemeler kızgın teflon tavaya alınır (biz saç tava kullandık) Bir tarafı yağsız kızardıktan sonra diğer tarafı kızarırken 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökülür ve tekrar çevrilirHer iki tarafı kızaran gözleme soğutmadan servise sunulur Dileyen hamuru pişirmeden arasına soğanla ve baharatlarla kavrulmuş kıyma da koyabilir Afiyet Olsun…