Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gözleme (Kastamonu)

Gözleme (Kastamonu)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler


*1 paket yaş maya
*2 su bardağı ılık su
*Tuz
*Aldığı kadar un (açılabilecek kıvamda olması lazım)

Kızartmak için


*Sıvı yağ

Gözleme (Kastamonu) Tarifi Yapılışı Gözleme hamuru için tüm malzemeler yoğurulur, mayalanması için sıcak bir ortamda bir süre bekletilir Mayalanan hamurdan bezeler yapılır ve servis tabağı büyüklüğünde ister oklava ister merdane ile tek tek açılır Açılan her hamur 5 dk kadar temiz bir örtünün arasında dinlendirilir (bu aşamada hem mayalanıyor hem de hamurun fazla unu dökülüyor) Bezin arasında mayalanan gözlemeler kızgın teflon tavaya alınır (biz saç tava kullandık) Bir tarafı yağsız kızardıktan sonra diğer tarafı kızarırken 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ dökülür ve tekrar çevrilirHer iki tarafı kızaran gözleme soğutmadan servise sunulur Dileyen hamuru pişirmeden arasına soğanla ve baharatlarla kavrulmuş kıyma da koyabilir Afiyet Olsun…
 
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt